Közelít egymáshoz a GeForce Now és az Xbox Game Pass?

Egy több mint egy éve megejtett bejelentésnek talán mostanában kezdjük látni az eredményét, így az Nvidia és a Microsoft talán egymáshoz hangolhatja a felhős szolgáltatását.

 

2023. február 21-én jelentett be egy megállapodást az Nvidiával a Microsoft, hogy a PC-s játékai felbukkanjanak a GeForce Nowon. Ez a lépés egyértelműen a regulátoroknak szólt, hogy a 68,7 milliárd dolláros tranzakció lezárulhasson, és a redmondiaké legyen az Activision Blizzard King. Ez azóta megtörtént, így a ZeniMax után egy újabb kiadót falt fel a Microsoft. Pár hónappal később a Microsoft megtette a következő logikus lépést: lassan elkezdte a PC Game Pass-előfizetőknek lehetővé tenni, hogy bizonyos játékokat a GeForce Nowon keresztül is játszhassák. Az érintett játékok listája idővel jelentősen megugrott.

Még szorosabb integrációra készülhetünk, és most már a konzolosok számára is lehetnek fejlemények, ugyanis több felhasználó arról adott hírt, hogy a Street Fighter 6-ot, a Resident Evil: Village-et, továbbá a Call of Duty: Warzone-t a GeForce Now segítségével streamelhessék az Xboxos konzoljaikon! Ez azért meglepetés, mert az Nvidia szolgáltatása lényegében az Xbox Game Pass Ultimate riválisa, hiszen ebben érhető el az Xbox Cloud Gaming (vagy korábban xCloud).

A GeForce Now 4K felbontást, HDR-t, és akár 240 FPS-t is támogat, integrált Reflex és G-Sync technológiával rendelkezik, de nem marad ki belőle a sugárkövetés (ray tracing) és a DLSS felskálázás sem, de mindez attól függ, hogy milyen szintre fizetünk elő. Az Xbox Cloud Gaming csak 1080p-n fut 60 FPS-sel. A különbség a szerverek hardverében van. A GeForce Now Ultimate RTX 4080-szintű konfiggal, az Xbox felhős szolgáltatása az Xbox Series X specifikációjával rendelkezik (ami a számítások szerint ötször gyengébb).

Lehet, hogy a Microsoft egyszerűen belátta, hogy az Nvidia szolgáltatása köröket fut az Xbox Cloud Gaming körül? Az Nvidia csak annyit mondott, hogy jelenleg nincs mit mondaniuk, így valószínűleg hamarosan egy bejelentés érkezhet.

Forrás: WCCFTech, ResetEra

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV