Tévés, filmes adaptáció az Elden Ringnek? A rendezője nem zárja ki!

MOZI HÍREK – Hidetaka Miyazaki szerint a FromSoftware kiváló eredményeket és eladásokat elérő játéka (több mint 25 milliónál tart) akár transzmédiává is válhat, így a játékon túl más formátumban is láthatjuk azt.

 

Az Elden Ring 2022 legjobb játéka volt, és nemrég megkapta a Shadow of the Erdtree nevű DLC-jét, aminek köszönhetően ismét rengetegen játszanak vele, és ahogy azt megszokhattuk a japán stúdiótól, ezúttal sincsen könnyű dolga a játékosnak, mert megszokhattuk már, hogy a FromSoftware akció-RPG-it nem olyan egyszerű végigjátszani. Miyazaki a The Guardiannek adott egy videóinterjút, és itt sokat beszélgettek az Elden Ringről és a Shadow of the Erdtree-ről. Felbukkant az a kérdéskör is, hogy lehet-e szó egy másik médiumra való átültetésről. Kiderült, hogy jelenleg ilyesmi nem készül, de Miyazaki elárulta, hogy aktív érdeklődés van az iránt, hogy TV-s sorozat vagy filmes adaptáció jöhessen létre.

„Nem látom okát annak, hogy megtagadjam az Elden Ring egy másik feldolgozását vagy adaptációját, például egy filmet, de nem hiszem, hogy nekem, vagy a FromSoftware-nek megvan a tudásunk vagy képességünk ahhoz, hogy egy másik médiumban készítsünk valamit. Szóval itt jönne a képbe egy nagyon erős partner. Nagy bizalmat és egyetértést kellene kialakítanunk, bármi is legyen az, amit el akarunk érni, de az érdeklődés biztosan megvan,” mondta Miyazaki. Tehát ő hajlana erre, ha ezt egy erre érdemes fél vitelezi ki. Legutóbb például a Bluepoint Games és az azóta már bezárt Sony Interactive Entertainment Japan Studio dolgozta fel a Demon’s Souls-ot, ami a PlayStation 5 nyitócímeinek egyike volt.

Úgyhogy ebben az esetben ez nem pénz és akarat kérdése, hanem a bizalmon múlik. Láthattunk már jó filmadaptációkat (például a Sonic esetében), de láthattuk ennek ellenkezőjére is példát (mondjuk az 1993-as Super Mario Bros. film). Ha Miyazaki szoros együttműködésben felügyeli a folyamatokat, akkor nem biztos, hogy a gyeplő kiesne a kezei közül, de ehhez az kell, hogy valaki kiérdemelje a FromSoftware-től a tiszteletet.

Az nem lesz könnyű.

Forrás: Collider, VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV