Döbbenetes dolgot vágott ki a CD Projekt RED a The Witcher 3 befejezéséből! [VIDEO]

A CD Projekt RED (CDPR) játékának befejezéséből felbukkant egy hosszabb verzió, ami alaposan megcsavarja az addigi történéseket!

 

Meglepő, de kilenc évig (!!!) maradt titokban az, amit a lengyel fejlesztők eredetileg terveztek Geralt történetének végére. XLetalis és Glassfish (utóbbi a Brothers in Arms modon dolgozott) bemutatta, hogy milyen is a teljes befejezése a The Witcher 3: Wild Huntnak. Az egyik karakter lényegében árulást követett volna el, és ezt annak köszönhetően tudtuk meg, hogy a REDkit eszköztárt a CDPR elérhetővé tette, így a modderek nem csak hozzáférést kaptak a fájlokhoz, de debug módban ismét be tudták tenni azokat a játékba.

Az eddig ismert befejezésben Geralt legyőzi Eredint, és kiderült, hogy Avallac’h Cirit Undvik tornyába vitte a Fehér Fagy legyőzése érdekében. Ezután mindegy, hogy melyik befejezést választjuk, a Varázslónők Szövetségének sorsát nem fejtették ki bővebben. A kivágott jelenet viszont azután játszódott volna, hogy Geralt legyőzte Eredint, de a tornyos jelenet előtt bukkant volna fel. Jelentős változás nincsen ebben a két jelenetben a kivágott verzióban.

A hosszabb befejezés (hihetetlen, hogy a Mass Effect 3 után megint egy ilyen kifejezéssel kell élnünk…) során Geralt pár napja elájul az undviki csata után. Nilfgaard egyik orvosi sátrában tér magához, és a császár két orvosa vitatkozik azon, hogy mennyi esélye van a túlélésre. Geralt felkeresi Yennefert, rájönnek, hogy Ciri nincs sehol, és Avallac’h-ra gyanakszanak, hogy áruló lehet. A kivágott szekció akár 20 percnyi (!) párbeszédet és felfedezést tartalmazott volna, és Geralt Trisst is felkereshette volna, több Nilfgaardot szolgáló katonával cseveghetett volna, de akár azt is láthatta volna, hogy Hjalmar, Cerys, vagy Jarl Donar an Hindar kéri Crach an Craite testét. Ettől függően dőlt volna el, hogy ki lett volna Skellige királya (Cerys, Hjalmar, vagy Svanrige).

A nagy fordulat ott történt volna, amikor Yennefert a Szövetség többi tagjához vittük volna, hogy kiderítsük Ciri hollétét. Az animációs adatok részben hiányoznak, így nem tudjuk, hogy pontosan mi is történik, de úgy tűnik, hogy Yennefer szabotálja az eseményeket, így Phiippát, Fringillát és Margaritát elfogják a nilfgaardiak, majd ki is végzik őket. Tehát Yennefer elárulta volna a Szövetséget, és Trissnek ezt megelőzőleg egy különleges sármot adott volna, hogy elszökhessen. Itt is sok variáció van Geralt régebbi döntései, párkapcsolata miatt, és ott is van eltérés, ha Yennefer cselekedeteit pozitívan vagy negatívan ítéljük meg. Az árulás viszont aláhúzza azt, miszerint Yennefer bármit megtenne Ciriért. Ez egy extrém lépés, hogy a Szövetség ne zavarjon bele Ciri életébe, és hogy ne használják ki őt.

A kivágott jelenet majdnem teljesen elkészült a teljes párbeszédek és a karakterek feltételekhez kötött reakciói láttán…

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV