Far Cry 7: merrefelé játszódhat a Ubisoft következő nagy reménysége?

Mivel az Assassin’s Creed Shadows nem tűnik nagyobb projektnek, valószínűleg a Far Cry következő epizódja lesz a francia kiadó nagy dobása, és erről egy megbízható bennfentes több részletet közölt.

 

Húsz éve vette kezdetét a Far Cry története, hiszen 2004-ben jelent meg PC-re. Nem volt rossz, de a második rész felül tudta múlni, ám végül a harmadik felvonás (ami 2012-ben jelent meg) volt az, ami igazán mainstreammé tette a franchise-ot, és ebben talán a karizmatikus rosszfiúja, Vaas Montenegro is nagy szereppel bírt. Csakhogy azóta több mint 11 év eltelt, és már a Far Cry 6-nál tartunk. Ez 2021-ben jelent meg, és nem volt valami fényes. Mivel 2-3 évente szokott egy új rész megjelenni, valószínűleg nem vagyunk messze a Far Cry 7-től.

Tom Henderson az Insider Gamingen írta a forrására hivatkozva, hogy már készül is a Far Cry 7 (de ez evidens). A Ubisoft Project Blackbirdként hivatkozik rá, és a Ubisoft Montréal fejleszti a Snowdrop engine-en, és 2025-ben fog megjelenni. A korábbi pletykák nevet is adtak a játéknak (Far Cry: Rise), és egy kitalált trópusi szigeten, Kimanon játszódhat. Kiman valahol Korea mellett van a Sárga-tengeren. Henderson szerint a játék neve és lehetséges helyszíne is téves.

A Far Cry 7 Henderson szerint egy nem lineáris történettel rendelkezik, és arra összpontosít, hogy egy tehetős, elrabolt családot megmentsünk az „Igazság dalai” (Songs of Truth) nevű bandától. Ki lehet hallgatni az NPC-ket, hogy információkat nyerjünk ki belőlük, és így megtudhatjuk, hogy a családtagok merrefelé találhatóak. 72 óránk lesz erre a játékon belül, és mivel benne háromszor gyorsabban telik az idő, valójában 24 óránk lesz erre valós időben. Bármilyen sorrendben kimenekíthetjük a família tagjait, és értelemszerűen akkor lesz 100%-os a végigjátszásunk, ha mindenkit megmentünk.

Viszont mindez nem hivatalos. A Far Cry 7 még nem lett hivatalosan bejelentve, és erre talán az idei The Game Awardsig várnunk kell.

Forrás: GamingBible, Insider Gaming

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)