Két Péntek 13. játék is készül? Olyan játékban bukkan fel Jason, amire nem számítanánk?

Több pletyka is felröppent a franchise-zal kapcsolatban, amit angol nevén talán gyakrabban hallani (Friday the 13th), és ezek közül az egyik felettébb furcsának hangzik.

 

A Péntek 13. az egyik legbefolyásosabb horrorfilmes franchise-nak nevezhető, és ebben az is szerepet játszik, hogy a műfaj egyik legrégebbi filmsorozatáról van szó (1980-ban debütált a mozikban). Eddig 12 slasher film, egy TV-sorozat, és sok-sok könyv, képregény és videojáték is született belőle. Az első játék a Domarktól jött 1986-ban Amstrad CPC-re, illetve a hazánkban jobban ismert Commodore 64/ZX Spectrum párosra (Friday the 13th: The Computer Game), majd 1989-ben az Atlus (igen, a Persona és a Shin Megami Tensei által ismert cég!) fejlesztésében az LJN NES-re is elhozta Jason Voorheest.

2017-ben az IllFonic jóvoltából érkezett a Friday the 13th: The Game, amit 2018-ban a Blue Wizard Digitaltól a Friday the 13th: Killer Puzzlle követett. Volt 2006-ban egy mobilos megjelenés is, de még azt is figyelembe véve ki lehet jelenteni, hogy Jason a játékiparban nem nagyon vetette meg a lábát. Viszont a CineStealth tweetje szerint a sorozatgyilkos most egyszerre két játékot is kaphat! Az első többjátékos lesz, a másik pedig állítólag sokkal lineárisabb játékmenettel rendelkezhet. Az utóbbi akár a Resident Evil/Alien: Isolation párost juttathatja az eszünkbe.

 

 

Van itt egy másik pletyka is, amit a tweetben olvashatunk: Jason Voorhees, ha minden igaz, a Fortnite következő szezonjában vendégszereplő lesz! Furcsaság, hogy állítólag az Epic Games népszerű battle royale játékában semmilyen utalás nem lesz a Péntek 13. brandjére. Tehát csak Jason fog feltűnni, ami azért lehet logikus lépés, mert a licenszekkel kapcsolatban felettébb bonyodalmas a helyzet, és nem akarnak Tim Sweeney-ék emiatt bíróságra menni.

A pletykák nem tűnnek véletlennek. Májusban mondta a Horror Inc., az IP társtulajdonosa, hogy a klasszikus franchise-ból egy multiplatform terjeszkedéssel terveznek, így valamilyen formában a játékipar is érintett lehet…

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)