Nagy áttörésre készülhet az Amazon Games?! Christoph Hartmann elárulta, mit terveznek!

Ha eddig nem is zavart sok vizet az Amazon Games, az alelnök legfrissebb interjúja szerint a helyzet hamarosan drasztikusan megváltozhat majd…

 

 

Az Amazon Games (AG) az elmúlt években a radar alatt működött. Míg a versenytársak, például a Netflix agresszívan marketingelték játékipari vállalkozásaikat, az Amazon más megközelítést választott. Christoph Hartmann, a 2K társalapítója vezetésével az AG most arra készül, hogy jelentős hatást gyakoroljon a játékiparra egy sor csúcskategóriás címmel.

Christoph Hartmann, aki 2018-ban csatlakozott az Amazon Games alelnökeként, hangsúlyozza, hogy a minőséghez idő kell.

„Az Amazonnál alkalmazott megközelítésünk a hosszú távú játék” – magyarázta Hartmann. Ahelyett, hogy számos stúdiót vásárolt volna fel, az Amazon a belső és a szelektív külső játékok fejlesztésére összpontosított. Ez a stratégia a jelenleg fejlesztés alatt álló nyolc játékban csúcsosodott ki, a cél pedig az, hogy évente két-három kiváló minőségű játékot adjanak ki.

Ez a módszer éles ellentétben áll az iparágban máshol megfigyelhető agresszívebb felvásárlási stratégiákkal. Hartmann rámutat, hogy bár a stúdiófelvásárlások néha sikeresek lehetnek, sok felvásárlás nem hozza meg a várt eredményeket.

Az Amazon Games az elkövetkező hónapokban két jelentős cím megjelenésére készül. Az ingyenesen játszható MMORPG „Throne and Liberty” szeptemberben jelenik meg, majd az akció-RPG „New World: Aeternum” októberben. Mindkét játék elérhető lesz PC-re, PlayStation 5, valamint Xbox Series X és S konzolokra. Ezek a megjelenések jelentős előrelépést jelentenek az AG számára, megmutatva elkötelezettségüket a csúcsminőségű játékélmények nyújtása iránt.

 

Stratégiaváltás? Az Amazon Games ökoszisztémájának kihasználása

 

Az Amazon játékokkal kapcsolatos megközelítése mélyen integrálódik a szélesebb körű szórakoztatóipari ökoszisztémájába. Joost van Dreunen, a NYU Stern School of Business professzora megjegyzi, hogy az Amazon transzmediális stratégiája kulcsfontosságú lehet a siker szempontjából.

Azáltal, hogy az Amazon olyan játékokat fejleszt, amelyek kiegészítik egyéb szórakoztató kínálatát, például a Prime Video-t, egységes és magával ragadó élményt teremthet a felhasználók számára.

Hartmann kiemeli a transzmediális projektekben rejlő lehetőségeket. Példaként a Fallout tévésorozat sikerét említi. Míg a Microsoft Bethesda játékstúdiója profitált a megnövekedett játékeladásokból, az Amazon képessége, hogy saját IP-t hozzon létre és használjon fel, hasonló sikert hozhat. A közelgő „Tomb Raider” játék és a sorozat például várhatóan erősíteni fogja egymást. Annak ellenére, hogy nem kapcsolódnak közvetlenül egymáshoz.

 

 

New World Aeternum / Amazon Games

 

 

Fókuszban a tripla-A címek és az innováció

 

Bár az Amazon különböző műfajokban próbálkozott, elsődlegesen továbbra is a tripla-A címekre összpontosít. Hartmann úgy véli, hogy a mobiljátékok piaca túlságosan telített és nehezen behatolható, így a csúcskategóriás játékok stratégiai választásnak számítanak.

A Take-Two-nál és a 2K-nál szerzett tapasztalata olyan szakértelemmel ruházta fel, amellyel az Amazon Games-t a kiváló minőségű konzol- és PC-játékok gyártása felé terelheti.

Az Amazon Games az innováció és az új IP-k mellett is elkötelezett. Hartmann hangsúlyozza annak fontosságát, hogy a sikeres franchise-ok ne váljanak önelégültté. Az új ötletekbe és IP-kbe való folyamatos befektetéssel az AG célja, hogy a kreativitást és az eredetiséget értékelő iparágban az élen maradjon.

Hartmann elképzelései szerint a mesterséges intelligencia átalakító szerepet játszik a játékiparban. Más szórakozási formáktól eltérően a játékok jelentős lehetőségeket kínálnak az AI által vezérelt testreszabásra és személyre szabásra. A mesterséges intelligencia például segíthetne az új játékosok betanításában. Így az összetett játékok könnyebben hozzáférhetővé és élvezetesebbé válnának. Az Amazon jó helyzetben van ahhoz, hogy kihasználja a mesterséges intelligenciát, tekintettel kiterjedt erőforrásaira és technológiai szakértelmére.

 

Hogyan érintik a céget az iparági elbocsátások?

 

Miközben számos játékipari vállalat elbocsátásokkal néz szembe, az Amazon Games terjeszkedik. Új stúdiót nyitottak Bukarestben, és tovább bővítik montreali stúdiójukat. Hartmann úgy tekint a jelenlegi iparági visszaesésre, mint egy lehetőségre a legjobb tehetségek bevonzására. A munkaerőbe való befektetéssel az AG hosszú távú sikerre készül.

Az Amazon Games küldetése, hogy a minőségre összpontosítva, a szórakoztató ökoszisztémát kihasználva és az innovációt felkarolva vezető játékkiadóvá váljon. A „Throne and Liberty” és a „New World: Aeternum”, valamint a tripla-A címek ígéretes sorozata révén az Amazon Games jelentős nyomot hagyhat a játékiparban.

Forrás: Variety

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV