Steam: felfoghatatlanul sok játékunkkal nem is játszottunk még!

Pénzben is meglepően hatalmas összegről van szó, ha összeszámoljuk, hogy hány olyan játékunk van, amikkel még nem töltöttünk el egy percet sem a Steam-könyvtárunkból, és összeadjuk az értéküket.

 

A Steam nyári vására június 27-én vette kezdetét, és a tervek szerint Gabe Newellék digitális felületén július 11-éig tartanak a leárazások. Valószínűleg sokan vásárolnak ebben a tíz napban játékokat, hogy azokkal is gyarapíthassák a Steamen elérhető játékaik kínálatát. Viszont rengetegszer az lesz a játékok sorsa, hogy azokat talán egyetlen alkalommal sem töltjük le a Valve szervereiről, így azok játszatlanul maradnak a könyvtárunkban nulla percnyi játékidővel…

A PCGamesN belemerült a rendelkezésükre álló adatokban a Steam ID Finderről. Ez egy olyan weboldal, ami a nyilvános Steam-fiókok adatait követi nyomon, így össze tudták számolni, hogy hány órát játszottak, hány játékkal rendelkeznek, és mik azok, amik a pénzükért a legtöbbet adták. A Steames azonosítók mindössze 10%-a, azaz kb. 73 millió nyilvános, de az adatokból azt számolta ki a PCGamesN, hogy a nem játszott játékok értéke 1,9 milliárd dollár. Ha ezt felszorozzuk tízzel, akkor 19 millárd dollár a játszatlan címek összértéke. Forintban ez az összeg hatalmas: 6,94 billió, avagy 6944 milliárd!

Ez persze nem veszi figyelembe a megkezdett, de be nem fejezett játékokat (kérdés, hogy mit tekintünk befejezettnek: amiknek látták a végét, vagy amiknek az összes achievementjét elérték?), viszont jobb is így, mert akkor már biztosan csillagászati összegekben kellene gondolkodni. Feltehetőleg a nem játszott játékok közül sok nyílt világú vagy RPG műfajú lehet, mert ezekbe lehet a lehető legtöbb időt feccölni úgy, hogy észre sem vesszük, hogy mennyire elszaladt az idő, és talán ezért nem kezdték el a játékosok ezeket. Valószínűleg arra várnak, hogy több szabadidejük legyen, de lehet, hogy ez a pillanat nem nagyon jött el az életükben, így csak gyarapodott az angolul backlogként nevezett „érintetlen játékcsomag”.

És lehet, hogy a 6944 milliárd még ennél is több lehet, mert ez csak egy átlagos érték.

Forrás: GameRant, PCGamesN, Steam ID Finder

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)