A Bungie egyik veteránjával erősödött a Halo új „élménye” [VIDEO]

Ez a személy most a következő Halo-élményt vezeti (ezúttal sem játéknak nevezték a projektet, hanem élménynek!), és azt szeretné, ha „a Covenant visszakapjá a bombáját”…

 

A YouTube-on Rebs Gaming számolt be arról, hogy a Microsoft Halo-specialista stúdiója, a 343 Industries felbérelt egy új vezető játéktervezőt még áprilisban. A neve Dan Gniady, aki a Bungie-nál több beosztást is betöltött. Volt már a Destiny, a Destiny 2, illetve annak első kiegészítője, a The Curse of Osiris producere, majd a Destiny 2: Warmind, Forsaken, Black Armory, Season of the Drifter, Shadow Keep, illetve Beyond Light esetében a játékmenet tervezője volt, így nem csak producerként töltött el közel tíz évet a stúdiónál, ami korábban a Halo fejlesztője volt.

A Bungie-tól Gniady a SEGA Creative Assembly stúdiójába igazolt át, ahol vezető játékmenet-tervező volt. Itt a törölt Hyenas projekten dolgozott. Innen lépett át a 343 Industrieshoz, ahol az új Halo-élmény irányáért lesz a felelős, és ezt Gniady a LinkedIn-profilján tüntette fel, ahogy azt is, hogy igyekszik visszaadni a Covenant számára azt a bizonyos bombát. A Microsoft még nem erősítette meg az új Halo fejlesztését, de tavaly a Seasoned Gaming főszerkesztője, Ains azt mondta, hogy a 343 Industries már összeállított egy csapatot, hogy az Unreal Engine 5 segítségével a következő Halo sztoriján dolgozzon, és ez a stúdió átszervezésének a része, hogy az Epic Games technológiájával folytatódjon Master Chief története.

Pár hónappal ezelőtt a 343 Industries egy korábbi művészeti igazgatója említette meg, hogy a „következő” Halo az ő kezei alatt is megfordult, és már akkor is azt lehetett hallani, hogy az Unreal Engine 5-tel fog megvalósulni a játék. Ennek bejelentésére és megjelenésére valószínűleg sokat kell még várni, hiszen a Halo nem egy olyan IP, amit a Microsoft ell akar hanyagolni.

Már csak egyetlen kérdésünk van: ha jön az új Halo (ez ugye még nem hivatalos), akkor ez multiplatform lesz, vagy Xbox-exkluzív marad?

Forrás: WCCFTech, LinkedIn

 

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)