Gladiátor 2: egyre közelebb a Ridley Scott-eposz bemutatója – kijöttek az első képek a filmből!

MOZI HÍREK – A Gladiátor 2 első képen többek között Paul Mescal és Pedro Pascal karaktereivel találkozhatunk…

 

 

Több évnyi várakozás után végre vethetünk egy pillantást a Gladiátor 2-re! A Vanity Fair jóvoltából egy egész sor új kép jelent meg – lásd a linket a cikk végén – , amelyeken először láthatjuk hivatalosan az Oscar-jelölt Paul Mescalt Lucius Verus főszerepében. Az egyik képen éppen a The Last of Us és a Mandalorian sztárjával, Pedro Pascallal harcol, akiről már tudjuk, hogy Marcus Acaciust fogja alakítani. Az első pillantás mellett további részleteket is megtudtunk a folytatás rendezésével kapcsolatban.

A Gladiátor 2 évtizedekkel a Russell Crowe főszereplésével készült első film után fog folytatódni, Lucius pedig „anyjától messze nőtt fel” – olvasható a Vanity Fair beszámolójában.

 

 

Paul Mescal / Gladiator 2 / Gladiátor 2

 

 

„Még gyermekkorában Lucilla Afrika északi partvidékére küldte őt, egy Numidia nevű vidékre, amely (akkoriban) éppen a Római Birodalom hatókörén kívül volt. Soha nem értette teljesen, hogy miért, és ahogy erősödött, úgy erősödött benne a harag – még akkor is, ha anyja okai tiszták voltak.”

 

A Gladiátor 2 novemberben kerül a mozikba

 

Mescal Luciusa hasonlóan kezdi a filmet, mint Crowe Maximusa. Feleségével és gyermekével él, mielőtt békés életét felborítják a hazájából érkező hódítók. Ezek vezetője Pedro Pascal lesz, aki Marcus Acaciust alakítja majd. Most már tudjuk róla, hogy római hadvezér, akit nem más, mint maga Maximus képezett ki. Az idősebb Lucius láthatóan szintén vett néhány leckét gladiátor mentorától.

Hiszen az új képeken látható, hogy Mescal homokkal dörzsöli a kezét harc előtt, ahogy Maximus is tette, valamint letépi az elnyomás láncait és megöli, aki az útjába kerül.

A Gladiátor 2 a főszereplő Paul Mescal mellett egy remek szereplőgárdát gyűjtött össze. A folytatásban Pedro Pascal, Joseph Quinn, Fred Hechinger, May Calamawy, Connie Nielsen és Derek Jacobi is szerepel. Sőt, feltűnik a hollywoodi ikon, Denzel Washington is egy egykori rabszolgából lett gazdag fegyverkereskedő szerepében.

 

 

Denzel Washington / Gladiator 2 / Gladiátor 2

 

 

Ridley Scott további részleteket is elárult a folytatásról, a történelmi gyökerekről, és arról, hogy Mescal Luciusként hamar kénytelen a szabadságért harcba szállni.

A Paramount állítólag egy európai szakkiállításon exkluzív felvételeket mutatott be a Gladiátor 2-ből, amelyek ízelítőt adtak a film cselekményéből is. Az első nyilvános előzetes jövő kedden (9-én) várható.

A Gladiátor 2 a tervek szerint 2024. november 22-én kerül a mozikba az Egyesült Államokban.

Forrás: Vanity Fair

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."