GTA Online: egy régóta várt funkcióval bővült, de a játékosok dühösek!

Tipikus Take-Two: bár bővítette a Rockstar a Grand Theft Auto Online-t egy olyan funkcióval, amit éveken át kértek a játékosok, nem úgy jutott el a játékba, ami mindenkinek kedvező lenne.

 

A Grand Theft Auto Online legújabb eseménye a Bottom Dollar Bounties nevet kapta, és ki lehet benne próbálni, hogy milyen Dog, a fejvadász élete Los Santosban. Felbukkant a játék mobiljában a Vinewood Club app is, és ez húzta ki a gyufát a közönségnél. Az appal lehetőségünk van járműveket igényelni, beszerezni az általunk birtokolt vállalkozások, üzletek széfeiből származó pénzünket, és a lőszerkészletünket is pótolhatjuk. A GTA Online-ban mindig is kényelmetlen volt a vállalkozásainkból bekasszírozni a pénzt.

 

GTA+ members can now claim business earnings from their character’s phone
byu/peazoh ingtaonline

 

Hol van ebben a probléma? Nem véletlenül írtuk a legelején, hogy „tipikus Take-Two”: fizetős fal mögé tették ezt az appot! Csak a GTA+ előfizetők érhetik el, az pedig havi 8 dollárt (3000 forintot) kóstál. Csak egy véleményt idézünk a Redditről, Select_Ad3588-tól: „Már az első naptól kezdve voltak aggályok, hogy a GTA+ elkezdi elzárni a valóban jó funkciókat az elő nem fizető játékosoktól. Az autókereskedés és a többi vacakság már így is túlzás volt, de most egy QoL-frissítést egy kib__zott fizetős fal mögé tenni? Ez tényleg szomorú, és sokkal jobban aggódom a GTA 6 Online miatt. Annyi játékos kérte ezt a funkciót, és igen, „meghallgatják a visszajelzéseinket”, és kitalálják, hogyan lehet ezt pénzzé tenni. Az egyik legundorítóbb dolog, amit egy ideje csináltak.”

És tényleg elképesztő, hogy egy több mint tíz éve a piacon levő játékot így bővítettek. Tényleg ennyire pénzéhes a Take-Two, hogy egy kényelmi funkciót is havi 3000 forint mögé kell dugni? A Redditen lényegében senki sem fogadta pozitívan az újítást… és ami még röhejesebb: PC-n ez a funkció nincs ott! A Rockstar és a Take-Two olyannyira tesz a PC-sekre, hogy itt a Grand Theft Auto Online a PlayStation 4/Xbox One párossal van egy szinten, így a GTA+ csak a PlayStation 5-re és az Xbox Series-re érhető el.

A Grand Theft Auto Online évente 500 millió dollárt (184,7 milliárd forintot) termel a Take-Two-nak. És ennyi úgy tűnik, hogy nem elég nekik.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)