Marvel Rivals: jelentkezhetünk a NetEase Overwatch-klónjára

Ha tetszik a Blizzard Entertainment csapatos lövöldözős játéka, érdemes legalább megpróbálni a jelentkezést, ugyanis még sokat kell várni arra, mire az megjelenik…

 

A NetEase Games dolgozik a csapatos PvP lövöldözős játékon, amelyben a Marvel szuperhősei és rosszfiúi küzdhetnek meg egymással. Számtalan stratégiát kidolgozhatunk, kombinálhatjuk a karakterek képességeit, hogy egyedi skillekkel támadhassunk, és a harcmezők rombolhatóak, illetve folyamatosan változók lesznek, ugyanis a Marvel-univerzum folytatólagos fejlődésen fog átesni. Ez a meghatározás is erősen az élő szolgáltatásos (live service) modell alkalmazására utal.

De ez egy kockázatos műfaj: az angolul hero shooterként nevezett játékok (hőslövölde, avagy egyedi karakterek eltérő személyiséggel és képességekkel) piaca eléggé telítődöttnek nevezhető. Az Overwatch mellett ott volt anno a Gearboxtól a Battleborn (megszűnt), CliffyB-től a LawBreakers (megszűnt, rajongók igyekeznek feltámasztani), és most a Sony Interactive Entertainment is be akar törni a piacra a Concorddal, amiről a minap írtuk, hogy PC-n kötelező lesz a PlayStation Network-fiók és annak a Steammel való összekapcsolása. Ezek mellé akar a Marvel Rivals belépni.

A zárt béta konzolokon és PC-n egyaránt elérhető lesz, és július 23-ától augusztus 5-éig tart. Ha PlayStation 5-ön vagy Xbox Series-en játszanánk, akkor az Easebaron keresztül lehet regisztrálni. PC-n ennél sokkal egyszerűbb a helyzet: irány a Steam, majd klikkeljünk a Request Access (Hozzáférés igénylése) gombra. Azok, akik részt is vehetnek a bétában (Európa, Ázsia, vagy Észak-Amerika, a többiek kiesnek), gyorsan értesítést fognak kapni erről.

A Convoy, Domination és Convergence játékmódok lesznek elérhetőek, és ezek a karakterek állnak rendelkezésre (mindenkit angolul hagytunk): Adam Warlock, Black Panther, Doctor Strange, Groot, Hela, Hulk, Iron Man, Loki, Luna Snow, Magik, Magneto, Mantis, Namor, Peni Parker, Punisher, Rocket Raccoon, Star-Lord, Storm, Scarlet Witch, Spider-Man, Venom.

A Marvel Rivals valamikor 2025-ben fog megjelenni PlayStation 5-re, Xbox Series-re és PC-re. Ma még nehéz látni, hogy mekkora kereslet lesz rá, és hogy képes lesz-e talpon maradni hosszabb távon is.

Forrás: Gamingbible, Easebar, Steam

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)