Nintendo Switch 2: a spekulánsok ezen nem fognak megtollasodni!

A nagy N ugyanis szeretne akkora készletet felhalmozni a még hivatalosan be sem mutatott újgenerációs hardveréből, hogy mindenki kényelmesen tudjon vásárolni a boltokból és nem például az eBay-ről az eredeti ár többszöröséért…

 

Amikor a PlayStation 5 és az Xbox Series megjelent, mindkét konzol készleteiből feltankoltak az élelmesebb skalpolók (hiszen ahhoz is pénz kell, hogy egyszerre egy rakat konzolt megvásároljanak), akik aztán az eredeti árhoz képest jóval drágábban értékesítették tovább azokat a kétségbeesett játékosoknak, akik nem egyszer karácsonyra vették volna meg azt egy hozzátartozójuknak. Ez a skalpolósdi amúgy a videókártyákra is kiterjedt pár éve, a pandémia alatt…

Ezt a szituációt nem akarja a Nintendo is átélni, és erről a cég vezérigazgatója, Furukawa Shuntaro beszélt a részvényesek számára megrendezett kérdezz-felelekben. A japán cég vezetőségét arról kérdezték, hogy milyen lépéseket tesznek, hogy az új konzol újraértékesítését megakadályozzák, hiszen a tavalyi meetingen a Nintendo már elmondta, hogy erre készül a cég. Furukawa szerint a cél az, hogy egyszerűen akkora készletet biztosítsanak a kereskedőknek, hogy a skalpolóknak egyszerűen esélye se legyen, hiszen ha elég konzol van a boltokban, akkor mindenki onnan venné meg a következő generációs hardvert.

Figyelembe fogják venni mindegyik régió adottságait is, és ettől függően esetleg további lépéseket is megtehet a Nintendo. A cég elnöke arról is beszélt, hogy a chiphiány ma már nem probléma: „Tavaly és tavalyelőtt a félvezető alkatrészek hiánya miatt nem tudtunk elegendő mennyiségű Nintendo Switchet gyártani, de ez a helyzet mostanra megoldódott. Jelenleg nem gondoljuk, hogy az alkatrészhiány jelentős hatással lesz az utódmodell gyártására,” mondta Furukawa.

A Nintendo hivatalosan eddig csak annyit mondott a Switch-utód konzolról, hogy a jelenleg zajló üzleti évben le fog hullani róla a lepel. Tehát 2025 márciusáig be fogja mutatni cég, de szerintünk addigra meg is fog jelenni. Elvégre a Switch is 2017 márciusában jutott el a közönséghez.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)