Resident Evil 9: kiderült, hogy ki vezeti a fejlesztőcsapatot!

Bár a japán cég nem nevezte meg pontosan, hogy a Resident Evil 9-ről van szó, a Capcom azt közölte, hogy az „új” játékot ki rendezi, és a fejlesztés során minden bizonnyal igénybe fogják venni a friss zsákmányukat.

 

A Capcom Next közvetítés során a japán kiadótól felbukkant Nakanishi Koshi, aki elárulta, hogy egy új Resident Evil áll fejlesztés alatt, és szerinte eléggé nehéz volt a Resident Evil 7: Biohazard után kitalálnia, hogy mit csináljon, de aztán rájött, és jelentősnek érzi, hogy mi készül. Több részletet még nem közölhetett róla (ezt valószínűleg legkorábban a The Game Awardson teheti meg a Capcom, ugyanis a Gamescom és a Tokyo Game Show nem tűnik valószínűnek), de reméli, hogy a közönség is pontosan ugyanúgy várja ezt a pillanatot, ahogy ő is.

De kicsoda is Nakanishi? Korábban a Resident Evil 5 egyik tervezője volt, majd a Resident Evil: The Mercenaries 3D-n is hasonló pozícióban dolgozott (ez a játék a 3DS-re jött ki), majd jött a Resident Evil: Revelations még mindig tervezőként, ám a Resident Evil 7: Biohazard esetében már rendező volt. (A Resident Evil: Village esetében a helyét Sato Morimasa vette át.) Szóval Nakanishi visszakapta a rendezői munkálatokat, de még nem tudjuk, hogy mire is számíthatunk a Resident Evil 9-ben. Pletykák már voltak dögivel, mi pedig be is számoltunk róluk.

A Capcom azt is közölte, hogy a tajvani Minimum Studios részvényeinek kétharmadát felvásárolta. Ez egy 3D-s CG-vel (számítógépes grafikával) foglalkozó stúdió, amit 2018-ban alapítottak. A stúdió a Resident Evil: Village, a Resident Evil 4 Remake, illetve a Dragon’s Dogma 2 animációin is dolgozott. A japán cég azért vásárolta fel őket, hogy a fejlesztési és technológiai kapacitásuk gyarapodjon, és hogy évente el tudják érni a 100 milliós eladási célt.

A Minimum Studios minden bizonnyal a Resident Evil 9-en is dolgozni fog, de már belsősként.

Forrás: Gematsu, Capcom

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.