Dragon Age: The Veilguard: egyedi nehézségi szintet is beállíthatunk

A Game Informer magazin ebben a hónapban a BioWare következő játékát választotta címlapsztorijának, így többet is megtudhatunk a Dragon Age 4-ről.

 

Ezúttal arról számolt be a publikáció, hogy milyen nehézségi fokozatokkal rendelkezik a Dragon Age: The Veilguard. Az első három (Storyteller, Adventurer, Nightmare) magától értetődő: könnyű, közepes, nehéz. Ezek között bármikor válthatunk, ha a Storyteller vagy az Adventurer valamelyikén játszunk. A Nightmare ezt nem engedélyezi: ha egyszer erre váltunk, nincs visszaút, így maximum akkor könnyíthetünk, ha újrakezdjük a játékot.

Lesz viszont egy egyedi opció, az Unbound, ami lehetővé teszi pár dolog finomhangolását a játékmenetben. A támadáselhárítás (parry) idejét (mennyi időnk van rá), a célzásrásegítést (akár automatikus célzás is lehet), az ellenfelek agresszióját (milyen gyorsan, illetve milyen gyakran támadnak meg minket), mekkora sebzést vihetünk be, mennyire sebződünk, és még az útkeresés is finomhangolható lesz. Akit csak a történet érdekelne a Dragon Age: The Veilguardban, lényegében a god módot is aktiválhatja, mert lesz egy olyan opció is, amivel nem fogunk tudni meghalni.

Corinne Busche, a játék egyik rendezője elmondta a Game Informernek, hogy a stúdió szerint ezek nem csalásra szánt funkciók, hanem azért implementálták a fejlesztők a játékba őket, hogy a kalandban minden rajongó részt tudjon venni. Más, könnyebb kezelhetőséget biztosító funkció is lesz a játékban, de ezekről a megjelenéshez közelítve fog csak többet mondani a BioWare. Valószínűleg nem fogja a stúdió felvenni a versenyt a PlayStation Studios csapataival, mert ők tényleg rengeteg olyan funkciót tesznek a játékaikba, hogy azokat bárki képes legyen játszani egészségi állapotától függetlenül.

A Dragon Age: The Veilguard pontos megjelenési dátummal továbbra sem rendelkezik. Az Electronic Arts valószínűleg a Gamescom során fogja közölni, hogy mikor fog a BioWare játéka megjelenni PlayStation 5-re, Xbox Series-re, illetve PC-re. Jelenleg csak annyi a fix, hogy valamikor ősszel jön. Talán novemberben jön, esetleg októberben.

Forrás: WCCFTech, Game Informer

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV