Egy csapatnyi játékos az Assassin’s Creed Shadows törlését követeli!

Azt szeretnék, ha a Ubisoft ejtené a projektet, amit a hivatalos elnevezés szerint Assassin’s Creed: Red néven ismertünk.

 

Májusban mutatta be részletesebben a francia kiadó az Assassin’s Creed Shadowst (ekkor kapta meg a végleges nevét is), és sokan már ekkor is kritizálták a Ubisoftot a játék két főszereplője miatt. Viszont egy japán játékoscsoport, akik nem értenek egyet az Assassin’s Creed Shadows történelmi hitelességével, illetve a kultura tiszteletének hiánya is egy másik kifogásolt elem. Már a change.org-on is van egy japán nyelvű petíció, ami azt követeli a Ubisofttól, hogy törölje a játékot.

„A közelmúltban a történelmi pontosság és a kulturális tisztelet hiánya miatt komoly probléma merült fel a Ubisoft hamarosan megjelenő Assassin’s Creed Shadows című játékával kapcsolatban. A játék a japán szamurájok témájára épül, és figyelmen kívül hagyja azt a tényt, hogy a szamurájok egy magasabb osztályba tartoznak, és a „gokemono”, vagyis a nemesség szolgái kellene, hogy legyenek. Valójában az első európai, aki megkapta a szamuráj címet, William Adams (Miura Anobori) volt, és Ieyasu Tokugawát szolgálta. A történet során a Ubisoft továbbra is félreérti a szamurájok természetét és szerepét,” írja a petíció.

A csoport úgy gondolja, hogy a szamurájuk természetének és szerepének félreértése inzultus a japán történelem irányába, és akár az ázsiai emberek felé rasszizmusként is értelmezhető lehet. Azt követlik, hogy a Ubisoft állítsa meg az Assassin’s Creed Shadows fejlesztését (kiadását írnak, de az még pár hónapra van…), vizsgálódjon tüzetesen, és mutasson tiszteletet a japán történelem és kultúra irányába. Már több mint 40 ezren írták alá, és eredetileg 35 ezer aláírás volt a cél.

Valószínűleg semmi hatása nem lesz a petíciónak arra, amit a Ubisoft művel, mert a játékot nem fogja kidobni (ezt a Tom Clancy’s The Division Heartlanddel megtette). Az Assassin’s Creed Shadows november 12-én fog megjelenni PlayStation 5-re, Xbox Series-re, illetve PC-re.

Forrás: WCCFTech, Change.org

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV