Viggo Mortensen újra eljátszaná Aragorn szerepét – ezzel a két feltétellel!

MOZI HÍREK – A film, amelyben Aragorn szerepel majd, a Hunt for Gollum, 2026-ban kerül a mozikba.

 

 

A Gyűrűk Ura univerzuma él és virul: a két megjelent trilógia, valamint A hatalom gyűrűi sorozat után Tolkien történetei (audiovizuálisan) kibővülnének, egy új filmmel, amely a „The Hunt for Gollum” címet viseli. A produkciót Andy Serkis rendezi majd, aki elárulta, hogy ebben a játékfilmben is feltűnnek majd ismerős karakterek, de azt nem árulta el, hogy kik. Ugyanakkor akik ismerik az eredeti történetet, tudják, hogy Aragorn fontos szerepet játszik benne…

A The Hollywood Reporter a Karlovy Vary-i Nemzetközi Filmfesztiválon beszélgetett Viggo Mortensennel a karakterének esetleges visszatérését illetően.

A színész a Gyűrűk Ura univerzum közelgő filmjéről és a Középföldére való esetleges visszatéréséről beszélt. Részletezte a két fő okot, amiért újra magára akarná ölteni Vándor köntösét.

 

A forgatókönyv és a pénz – ezek nélkül nincs Aragorn

 

Röviden és lényegre törően Viggo Mortensen ezt a két okot tüntette fel, amelyek miatt újra alakítaná Aragornt:

„Még nem olvastam a forgatókönyvet, úgyhogy nem tudom. A forgatókönyv a legfontosabb dolog számomra, kivéve, ha nincs pénzem. Ha nincs pénzem, akkor bármilyen munkának örülök. Szóval attól függ.”

Tehát ez a két fő tényező játszik szerepet a döntésében. Érhető szempont, hogy elégedettnek kell lennie a forgatókönyvvel. Nyilván fontos, hogy Aragorn valamennyit jelen legyen a vásznon. Utóbbit elvileg tudja garantálni a történet, amennyiben hűek maradnak Tolkien kapcsolódó írásaihoz.

Ne feledjük, hogy a Serkis rendezte alkotás producere Peter Jackson lesz. Így minden jel arra mutat, hogy egy fantasztikus produkció készül értő kezekben. Igyekszik majd hűen visszaadni Középfölde történetét. Ami a filmet illeti, a bemutatóra még több mint egy évet kell várnunk, hiszen a The Hunt for Gollum a tervek szerint 2026-ban kerül a mozivászonra.

Forrás: The Hollywood Reporter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."