Elden Ring: Shadow of the Erdtree: erősödés pusztán felfedezéssel? [VIDEO]

Úgy tűnik, hogy egyetlen boss legyőzése sem szükséges az új területen ahhoz, hogy erősebb karakterünk legyen, amivel az akár még OP is lehetne.

 

Mint a FromSoftware játékainak legtöbbje, így itt is a nehézségi szint az egyik legalapvetőbb eleme az Elden Ringnek, illetve annak nemrég megjelent kiegészítőjének, a Shadow of the Erdtree-nek. Például Messmer, vagy a DLC végén látható boss lehet az, aki pár kellemetlen pillanatot (vagy órát?) okozhat a játékosnak, aki akár teljesen felkészületlenül találhatja magát a földön. Viszont nem mindenki jut el azonos szinten és felszereléssel a DLC helyszínére.

A japán fejlesztők viszont ezen is dolgoztak, így a balanszot a Scadutree Fragment és az Revered Spirit Ash tárgyak segítségével ki lehet valamelyest egyensúlyozni. Ezek a tárgyak határozzák meg, hogy mekkora mértékben sebződünk, illetve mekkora sebzést tudunk mi magunk végrehajtani. A nagy nehézségre a Steamen az Elden Ring DLC-jének értékelése kicsit lejjebb ment (lement a közepes, mixed kategóriára), így a FromSoftware úgy reagált, hogy a kérdéses tárgyak és azok hatása módosítva lett (és így a patch után módosult minden). Erről beszél a lent beágyazott videóban Kyle Bosman, aki egy táblázatot is készített a témában.

A közönség mindezt jól fogadta, ugyanis az Elden Ring: Shadow of the Erdtree értékelése többnyire pozitív lett a Steamen (71%). Csakhogy a szintes rendszer pár gyűjthető tárgyhoz kötődik, és emiatt lehetne mondani, hogy a világ felfedezéséhez a bossok legyőzése kell, de ez csak bizonyos szituációkban (Shadow Fortress) érvényes. A Redditen felbukkant egy térkép, ami bemutatta, hogy a Scadutree Blessing 12-es szintre felvihető anélkül, hogy egyetlen boss ellen meg kellene küzdeni. A maximális szint a 20-as. A legtöbb tárgyat vagy az oltároknál szórták el a térképen, vagy normális ellenfelekből lehet kinyerni őket, vagy egyszerűen a földön van itt-ott.

 

You can get Scadutree Blessing level 12 without killing any bosses
byu/Galdiuz2 inEldenring

 

A kommentekben azt olvasni, hogy a 17-es szintig is el lehet jutni, így ha a fő bossokat nem is győzzük le, még magasabbra lehet menni.

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)