M3GAN méltó társat kap

MOZI HÍREK – Annyira bejött a filmrajongóknak az M3GAN, hogy a gyilkos robotkislány ámokfutása nem csupán folytatást kapott, hanem az alapötlet továbbfejlesztésével érkezik a spinoff is.

Az Atomic Monster és a Blumhouse stúdiók, amelyek az M3GAN-t sikerre vitték és jelenleg a folytatáson, az M3GAN 2.0-n dolgoznak, közösen készítik a SOULM8TE (jelentése: lelki társ) című erotikus thrillert, amelynek már a rendezője is megvan. Az új film hőse egy gyászoló férj, aki nem tudja feldolgozni felesége elvesztését, ezért egy mesterséges intelligenciával megáldott szexi robotnőt szerez be maga mellé. Az M3GAN-on edződött rajongók talán már ennyiből is ki tudják találni, hogy az önfejlesztő robot önállósítja magát, és kevés szereplő éri meg egy darabban a film végét. Az alkotók szerint a SOULM8TE felidézi a kilencvenes évek erotikus thrillereinek izzó hangulatát á la Elemi ösztön, de „megdöbbentő technológiai csavar” is lesz benne. A film sztorija James Wantól származik, aki napjaink egyik legeredetibb horrorfilmese, egyben az Atomic Monster producercég feje, a rendező pedig Kate Dolan lesz, aki a film forgatókönyvét is jegyzi.

Dolan komoly tekintélyt szerzett You Are Not My Mother (Nem vagy az anyám) című 2021-es lélektani horrorjával, amely 89 százalékon áll a RottenTomatoes kritikai portálon, ahol „mesterien megformált, lassú léptű modern ír rémmese”-ként méltatják. A film szemlátomást kellő garanciának bizonyult az Atomic Monster és a Blumhouse számára, hogy Dolanre bízzák újabb becses portékájukat.

Közben az M3GAN 2.0-ról még mindig csak annyit lehet tudni, hogy a robotkislány mesterséges intelligenciája visszatér, miután a gazdatest megsemmisülését követően továbbköltözött más digitális eszközökbe; továbbá szintén Alison Williams a főszereplő és az egyik producer, és újra láthatjuk Violet McGraw-t a kislánya, Cady szerepében.

(M3GAN 2.0 – hazai bemutató: 2025. június 26.)

(SOULM8TE – bemutató: 2026. január 1.)

Forrás: UIP Dunafilm

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.