MMO lesz a Crazy Taxi reboot? [VIDEO]

Egy japán nyelvű videó leplezte le, hogy mi lehet a SEGA terve a Dreamcast során berobbant, ma már kultikusnak nevezhető Crazy Taxival.

 

Egy reboot készül is az IP-ből, amit a SEGA Sapporo Studio készít. A japán cég ezt 2021 decemberében alapította, és több játékon is dolgozik kisegítő csapatként. Kanno Kenji, az eredeti Crazy Taxi rendezője a lent beágyazott japán nyelvű videóban beszélt a projektről pár kollégájával együtt. A videó alapján a fejlesztők jelenleg azt tesztelik, hogy a franchise-ra jellemző játékmenetet (a lehető leggyorsabban el kell szállítani az utasokat az általuk kijelölt helyszínre) miképp tudják átülteni egy olyan játékvilágba, ahol egyszerre többen játszanak.

A Crazy Taxi reboot egy nagy, realisztikus városban fog játszódni, és a helyszínt az Egyesült Államok nyugati partja után mintázták. Egy vidámpark-szerű térképpel rendelkezik, állítja a videó. Több állásajánlat is van, ami további részleteket fed fel a projektről. Egy nagy online játékként határozzák nyílt világgal, és „masszív többjátékos versenyjáték” elemekkel rendelkezik. Tehát MMO lehet (massively multiplayer online, ezt le sem kell fordítani), csak nem RPG (ilyen például a World of Warcraft, vagy a Final Fantasy XIV). Az állásajánlatokból azt is megtudtuk, hogy a SEGA Sapporo Studio az Unreal Engine-en fejleszti a játékot, így itt is meg lehet nevezni, hogy a fejlesztők által használt technológia az Unreal Engine 5.

Decemberben, a The Game Awards során jelentette be a SEGA, hogy a Jet Set Radio, a Streets of Rage, a Golden Axe, a Shinobi, illetve a Crazy Taxi is fel lesz támasztva valamilyen formában. A Crazy Taxi először a játéktermekben debütált 1999-ben, majd a SEGA Dreamcast port tette közismertté egy évvel később (az Egyesült Államokban ez lett a platform harmadik legkelendőbb játéka). Két folytatást és több spin-offot is kapott. A legutolsó rész az Xbox-exkluzív Crazy Taxi 3: High Roller volt.

Hamarosan bekapcsolhatjuk a taxiórát…

Forrás: VGC, Hrmos

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)