Készül a Resident Evil 9 – bejelentették a játék hivatalos címét! [VIDEO]

Nakanishi Koshi visszatér rendezőként, és megerősíti azt a fejleményt a Resident Evil 9 vonatkozásában, amelyről már ezerszer pletykáltak, de részletek nélkül…

 

 

Mostanra már mindannyian tudjuk, hogy a Capcom stratégiája a Resident Evil esetében, legalábbis az elmúlt évtizedben, kétirányú volt. Eredeti, kronologikus játékok kiadása és a sorozat klasszikusainak újraalkotása. Mivel azonban a legutóbbi kiadás egy remake volt, a következő lépés egy új játék. Az RE9 eddig csak pletyka volt, ám néhány napja már tudjuk, hogy valós. Sőt, a címe is kiderült: Resident Evil 9: Revenant Shadows. A Capcom hivatalosan is megerősítette, hogy dolgoznak a horror/zombi-saga új részén.

A Capcom stratégiájáért Ethan Winters a felelős, vagyis az ő személyét illeti köszönet a játék narratívája szempontjából. Ő a kétségbeesett férj a Resident Evil 7-ben. Majd ugyanilyen kétségbeesett apa a Resident Evil Village-ben, aki miatt a Capcom sagája az első személyű horrorba ugrott. Így a japánok hét éven át zsonglőrködhettek a konzervativizmussal és az eredetiséggel.

Most, hogy a Resident Evil 4 Remake és a Shadows of Rose után bezárult a kör, felmerült a kérdés, hogyan lép tovább a Capcom, és a válasz egy eredeti Resident Evil formájában érkezik.

Pár napja a japánok megtartották a Capcom NEXT-et, a cég közelgő megjelenéseire fókuszáló eseményt. Itt Nakanishi Koshi beugrott, hogy az esemény zárása előtt ledobja az atombombát: „Igen, készítünk egy új Resident Evilt”. Bár szavakkal takarékoskodik, a japán kreatív megerősítése elég ahhoz, hogy izgatottá tegyen minket.

Nakanishi a Resident Evil: The Mercenaries 3D és a Resident Evil: Revelations rendezője volt. A saga új aranykorának megteremtője volt, amikor 2017-ben átvette a stafétabotot a Resident Evil 7-hez. Így logikus és egyben költői volt, hogy éppen ő jelentse be, hogy a cég új szakaszába lép a játék rendezőjeként.

„Nehéz volt számomra, hogy mit csináljak a Resident Evil 7 után, de most már világos számomra, és őszintén szólva, tartalmasnak érzem” – mondta.

Mint említettük, ezen túl azonban nem volt túlságosan felvilágosító. Nakanishi zárásként elmondta, hogy még nem tud egyértelmű részleteket mondani az új játékról. Azonban reméli, hogy mindannyian olyan izgatottak leszünk, mint ő, amikor ez megtörténik.

 

Mikor jelenik meg a Resident Evil 9?

 

Amit a pletykák alapján tudunk, az az, hogy a Capcom nem tegnap kezdte el a játék fejlesztését. Állítólag már hét éve a sütőben van. Olyan neves bennfentesek szerint, mint a Dusk Golem, ez egy kockázatos rész lenne a narratívát és a léptéket, valamint a grafikát tekintve is. A 2025-ös megjelenési dátummal számolnak. Ám ez utóbbira úgy tűnik, nincs megbízható bizonyíték. Lehetséges, hogy a pletykák a 2025-ös pénzügyi év végére, azaz 2026 január-márciusára utalnak.

Forrás: YouTube, ScreenRant

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."