Megint Xbox-elbocsátásokhoz fog folyamodni a Microsoft?

A Microsoft már rengeteg embert rúgott ki az utóbbi másfél évben (komolyan, egy magyar kisvárosnyi létszámban gondolkodjunk), és egy megbízható újságíró szerint a héten ismét leépítések történhetnek az Xboxon belül!

 

A minap Jessie Thomas, aki korábban az Xboxnál dolgozott, azt írta a Twitteren, hogy a Microsoftnál megszűnt a pozíciója. Thomas 2015-ben csatlakozott a Microsofthoz, és 2022 óta a kulturális programokért felelős senior üzleti projektmenedzser volt. Erre reagált a The Verge szerkesztője, Tom Warren: azt állítja, hogy a hét folyamán még több leépítés történik a Microsoftnál. Már ez is elképesztő, de amit ezután írt Warren, az már a tipikus nagy vállalatokra jellemző húzás: Thomas munkája akkor szűnt meg, miközben ő nyaralt! Azért ehhez pofa kell.

Egy kicsivel később Warren azt is írta, hogy nem csak egy embert érint az újabb kirúgási hullám. Bár még nem láttunk azóta több megszólalást is az ügyben az érintett ex-alkalmazottaktól, valószínűleg holnapra már többet is tudni fogunk, bár ma van az Egyesült Államokban a Függetlenség napja (nem a filmre gondolunk, hanem az ország függetlenségi nyilatkozatának 1776-os kihirdetésének ünnepnapjára), úgyhogy ha ma folyamodna ehhez a Microsoft, az még inkább gusztustalan lépéssé tenné a kirúgásokat.

Januárban, tehát fél éve volt legutóbb egy nagyobb leépítés a Microsoftnál, amit májusban követett többek között a Tango Gameworks és az Arkane Austin bezárása (a két csapat a ZeniMax Media alá tartozott, úgyhogy a Bethesdán belül tisztogatott a redmondi cég). Már ekkor is azt mondta a Midia Research játékipari elemzője, Rhys Elliott, hogy az Xbox valami nagyobbra koncentrál, és ennek eredménye lesz az, hogy tovább kurtítja a létszámot a Microsoft.

Még nem hivatalos, hogy hány embert tettek ezúttal utcára, de legalább egy személy távozása már meg lett erősítve (Thomas csak nem kitalációról írt, ennek nem sok értelme vagy haszna lenne). Ha kiderül, hogy ezúttal mennyien veszítették el munkájukat, valószínűleg visszatérünk a témára.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)