Xbox Game Pass: még több Activision Blizzard-játék érkezik a Gamescom során?

A pletykák szerint a Microsoft előfizetéses szolgáltatása tovább erősít a már belsős játékkínálatával augusztus során, és mivel akkor lesz a Gamescom, nem lenne meglepő, ha a rendezvényre időzítené a redmondi cég a bejelentést.

 

Hosszú idő után nyolc hónapja jutott el oda a Microsoft, hogy a 68,7 milliárd dolláros tranzakció megvalósuljon, ezzel pedig a cég magához húzta az Activision Blizzard Kinget. A szabályozóknak több ígéretet is tett a Microsoft, és köztük volt az is, hogy az Activision Blizzard játékait is el fogja vinni az Xbox Game Passra. Miután a tranzakció lezárult, sokan úgy vélték, hogy nagyon rövid idő alatt elkezdi a kiadó játékaival bővíteni a Microsoft a szolgáltatást, de ez nem így történt.

„Őszintén szólva sok bizonytalanság volt ebben a folyamatban egészen a zárás előtti hétig, vagy annak hetéig, amikor a CMA [az Egyesült Királyság verseny- és piacfelügyeleti hivatala] végül meghozta a döntését, hogy nem tudtunk bekapcsolódni a régebbi játékok katalógusával kapcsolatos munkájába. Most, hogy az üzletet megkötöttük, elkezdtük ezt a munkát. De van mit tennünk. És azt hiszem, az Activision Twittere kiadott egy nyilatkozatot, amiben 2024-ről beszéltek. Azt hiszem, ez pontos. Nagyon örülnék, ha a következő hetekben valamilyen titkos ünnepi dobás érkezne, de nem lesz. Ha az új játékokra gondolunk, amik ott vannak, akkor egyenes lennék az emberekkel. Ha idén betennénk őket az előfizetésbe, elmondanám az embereknek. Tudom, hogy ez csalódást fog okozni. Ez a felvásárlás egyértelműen hosszú távú a Microsoft számára, így az a tény, hogy az első napon nem fogunk egy csomó játékot a Game Passba dobni, egy kicsit lehangoló, de nagyon izgatott vagyok a jövővel kapcsolatban,” mondta anno Phil Spencer, az Xbox-vezér.

Március végén viszont első fecskeként megérkezett a Diablo IV, és utána ismét izgultak az Xboxosok, hogy akkor rövid időn belül további címek jönnének a kiadótól, de az Xbox Games Showcase során erről egy szó sem esett. Egy szivárogtató, extas1s szerint a Crash Bandicoot N. Sane Trilogy, amiből már több mint 20 millió példányt értékesítettek, augusztusban eljut az Xbox Game Passra, és csatlakozni fog mellé a Spyro Reignited Trilogy és a Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2 is, de extas1s szerint nem biztos, hogy ezek is a jövő hónapban érkeznek-e. A Windows Central is megerősítette a Crash-pletykát, és hozzátette, hogy a Microsoft idővel bővíteni fogja a Game Pass-kínálatot a kiadó címeivel. Szóval csak fokozatos bővülésre lesz érdemes felkészülni.

De mikor jelentheti be a Microsoft Crashet? Talán a Gamescom nyitóestéje során. Ez augusztus 20-án kezdődik este nyolc órakor. (Inkább ezt érdemes nézni, nem a felesleges tűzijátékot!)

Forrás: WCCFTech, Exputer, Windows Central

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)