Ys X: Nordics: egy évig várat minket a Falcom és a NIS America [VIDEO]

Ekkora időkülönbség lesz ugyanis az eredeti japán, továbbá a nemzetközi megjelenés között a már abszolút veterán JRPG-nek mondható franchise következő részében.

 

A fiatal, vörös hajú kalandor, Adol Christin és a büszke kalóz, Karja Balta a tengeren való találkozásukat követően a sors (és a Mana titokzatos ereje) összeköti őket. Miközben keresik a módját, hogyan oldhatnák fel az őket összekötő misztikus kötelékeket, hamarosan két frakció konfliktusába keverednek: a Normannok néven ismert tengerész harcosok és a rejtélyes és látszólag halhatatlan Griegr között találják magukat. Az Obelia-öböl népének megmentése érdekében Adolnak és Karjának el kell kalandoznia váratlan kötelékük mélységeiben és az általa biztosított hatalomban. Külön fordulat a történetben az, hogy Karja a Normannok egyik kalóza.

A párosnak együtt kell dolgoznia, hogy eldöntsék Obelia Gulf és népe sorsát. Váltogassunk Adol és Karja irányítása között, és őket önállóan vagy együtt is lehet kezelni. Kombináljuk egyedi erősségeiket, hogy legyőzzük az ellenséget, és telítsük meg a Revenge Gauge csíkot, hogy pusztító támadásokat indíthassunk. Használjuk ki Mana egyedi képességeit a kihívások leküzdéséhez. Kapaszkodjunk és csússzunk át a dungeonökön, romboljuk le az akadályokat, hozzunk létre új platformokat, és fedezzünk fel rejtett kincseket és kritikus pontokat. A Sandras néven ismert vitorláshajó új szintre emeli a felfedezést: az óceánok bejárása, a tengeri csaták és a feltérképezetlen szigetek felfedezése mind-mind lehetővé válik ezzel a tengerjáró hajóval.

A NIS America október 25-én fogja kiadni PlayStation 5-re, PC-re (Steam, Epic Games Store, GOG; tehát DRM-mentesen is elérhető lesz!), PlayStation 4-re, illetve Nintendo Switch-re az Ys X: Nordicsot. Japánban már tavaly szeptember 28-án megjelent, így kicsivel több mint egy év telik el, mire a nyugaton is elérhetővé válik. Manapság már nem annyira gyakori, hogy ekkora idő telik el a lokalizációban.

Hihetetlen, de a Ys első része, a Ys I: Ancient Ys Vanished 1987-ben jelent meg a PC-88-ra…

Forrás: Gematsu

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)