A Ubisoft már megint erőlteti az NFT-ket!

Na, a francia kiadó már megint az NFT-k felé fordul, ugyanis Yves Guillemoték bejelentettek egy új megállapodást ezzel kapcsolatban.

 

2021 végén indult a Ubisoft NFTortúrája (ugyanis eddig nem sok eredményük volt belőle…), amikor megjelent a francia cég saját platformja, a Quartz. Itt lehetett Digiteket vásárolni és eladni, azaz ez volt a saját NFT-piacuk. A szolgáltatás a mai napig létezik, de mindössze egyetlen játékban bukkantak fel a nem megmásítható tokenek (ezt jelenti az NFT magyarul), ugyanis a Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpointon túl nem nagyon jutott el máshová a Ubisoft NFT-láza, mert felettébb kritikus vélemények születtek. Sok játékos feleslegesnek tartotta, és csak annyit láttak belőle, hogy egyszerű, digitális tárgyakat akarnak elfogadhatatlan áron értékesíteni (és naná, hogy a Ubisoft ebből is lecsippantott valamennyit).

A céget ez nem nagyon érdekelte, mert július negyedikén bejelentett egy megállapodást a Double Jump.Tokyóval. A japán fejlesztő támogatni fogja a kiadót abban, hogy web3-as technológiákat integrálhasson a Ubisoft az első blockchain-alapú játékába, a Champions Tactics: Grimoria Chronicles-be. Az első lépés ebben az Oasys Layer 2 Home Verse nevű játékokra kihegyezett blockchain beépítése a PC-exkluzív játékba. Nem tudjuk, mikorra készülnek e az integrációval, de azt igen, hogy a játék egy versenyzésre építő többjátékos, körökre osztott RPG, aminek még megjelenési dátuma sincs.

Tavaly még azt mondta a Ubisoft, hogy a Quartz infrastruktúrája még létezik, de feltehetőleg inkább a Double Jump.Tokyo lesz az infrastruktúráért felelős cég, és a franciák továbbra is azon az állásponton vannak, hogy ha nem tetszenek az NFT-k, akkor csak ne szerezzük meg őket. A múltban azt hallottuk tőlük, hogy a web3-as technológiának jövője van a játékokban, mert az NFT-ket használó assetek (pl. textúrák, modellek) birtoklását, kereskedelmét és irányítását elősegítő élményeket lehet létrehozni velük.

De a lényeg változatlan: a közönség többnyire nem veszi jó néven az NFT-ket. Vagy elítélik, vagy semlegesek; nagyon alacsony százalékú a támogatók aránya!

Forrás: GameRant, PCGamer

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.