Bloodborne: ha már PC-re nem jön, marad az emuláció! [VIDEO]

A ShadPS4 emulátor az utóbbi néhány hét során jelentős eredményeket ért el, de már most képes arra, hogy a FromSoftware indokolatlanul elhanyagolt PlayStation 4-exkluzívját futtassa.

 

A PlayStation 4 nem egy régi platform, így ennek emulációja még nagyon sok munkát igényel. (Sőt, még a PS3 esetében is vannak bukkanók!) Emiatt pedig bármilyen fejlemény jó hírnek nevezhető, így az is, amit GeorgeMoralis megosztott a YouTube-on. Bemutatta, hogy a ShadPS4 emulátor 0.1.1 verziója hogyan futtatja a Bloodborne-ot. A játék maga még nem játszható, de már be lehet bootolni, és el lehet jutni a karakteres képernyőre, ami nagyon biztatóan hangzik a jövőre nézve.

Minél modernebb egy platform, annál összetettebb, bár a PlayStation 4/Xbox One páros esetében kicsit egyszerűbb a helyzet, hiszen ezek már x86-64 architektúrájú processzorral rendelkeznek (a PS3 Cell processzora nagyobb falat volt), és mivel a modern számítógépekben is ilyesmi van (leszámítva a laptopokban már felbukkant Snapdragon chipeket, hiszen ezek ARM architektúrán vannak), így nem lenne nagy meglepetés, ha rohamléptekkel válna játszhatóvá a PlayStation 4-re több mint 9 éve megjelent játék.

Yarnham városát egyszer talán PC-n is felfedezhetjük… bár azért ehhez kelleni fog egy kellően modern konfiguráció, és ez nem lesz egy hivatalos port, de a semminél az emuláció is több. Pedig jó lehetne a Bloodborne-ból egy PlayStation 5-ös remaster, amit aztán PC-re is áthozhatnának, hiszen a Souls-játékokat a közönség kifejezetten kedveli. Elég csak az Elden Ring: Shadow of the Erdtree-re gondolni. A DLC kifejezetten népszerű…

https://x.com/Pirat_Nation/status/1808573859853205578

Egy másik PlayStation 4-es emulátor is készül (FPPS4), de a ShadPS4 ígéretesebbnek tűnik. A One Piece Odyssey, a Persona 5, a Resident Evil Origins Collection is már működésre bírható benne, úgyhogy ahhoz képest, hogy mennyire fiatal még a projekt, tényleg gyors fejlődésnek lehetünk szemtanúi. Már csak az a kérdés, hogy mikor válik a Bloodborne teljes mértékben játszhatóvá PC-n?

Forrás: WCCFTech, Github

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.