Far Cry 2: vajon milyen lehetne egy modernebb rész technológiáját felhasználva? [VIDEO]

Az idén húsz éves franchise (elképesztő, de valóban 2004-ben jelent meg a Far Cry) második epizódja manapság szomorúan elhanyagolt, hiszen még a Ubisoft sem nagyon beszél róla.

 

A Far Cry 2 2008 őszén jelent meg PlayStation 3-ra, Xbox 360-ra és PC-re, és technológiailag is megelőzte a korát. (Ezt a lent beágyazott második, összehasonlító videó helyettünk jobban el tudja magyarázni…) Egy háború sújtotta afrikai államban ragadtunk, elkaptuk a maláriát, és a korrupt háborúzó uraságokkal le kell paktálni, hogy valahogy talpon tudjunk maradni. Ki kell használni ellenségeink gyenge pontját, hogy a túlerőt a meglepetés erejével hatástalaníthassuk. És ami a legnagyobb fordulat: az első rész főhőse a folytatás rosszfiúja lett!

Miközben a Ubisoft nem nagyon hajlandó a Far Cry 3-at megelőző játékokkal foglalkozni, egy rajongó, Mojo Swoptops újraalkotta a Far Cry 2-t a Far Cry 5 Arcade Mode-jában. Ez lényegében egy pályaszerkesztő, úgyhogy lényegében egy félhivatalos megoldásról van szó. A szerkesztő a Far Cry 5 egyik pozitívuma lett, de ezt elfelejtették közölni a francia kiadóval, ugyanis a Far Cry 6-ból ez a funkció kimaradt! Ennek ellenére a Far Cry 5 a technológia tekintetében a mai napig meg tudja állni a helyét.

Az Arcade Mode-os elképzelésből valami kimaradt, ami az alapjátékban ott volt, és valamelyest talán idegesítő is lehetett, ugyanis a maláriához köthető egészségi állapot kimaradt a rajongói koncepcióból. A betegség miatt gyakran kellett ugyanis gyógyszert szedni, és ha ezt nem tettük meg, akkor mozgásképtelenné válhattunk, ami az ellenfeleinknek volt kedvező, mert ők így pillanatok alatt le tudtak minket puffantani.

Eközben persze készül a Far Cry 7 is, de még nem beszélt róla a Ubisoft, így a játék bejelentésére még várnunk kell. Valószínűleg a március végéig tartó üzleti évben nem fog megjelenni, de a következőben talán igen. Talán a The Game Awardson bejelenti a kiadó. Ha nem, akkor csak a 2024-es Ubisoft Forwardon fog ez bekövetkezni.

Forrás: Gamingbible

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.