Nem fogjátok kitalálni, milyen címet szánt George Lucas eredetileg a Csillagok Háborújának…

MOZI HÍREK – A Csillagok Háborúja eredeti címe nem csak hosszú és furcsa, de egészen más hangulatot kölcsönzött volna George Lucas filmjének…

 

 

A Csillagok Háborúja-fandom gyakran talál mindenféle ürügyet, hogy kritizálja a franchise-t. Időnként egyet tudunk érteni velük, máskor – többnyire – nem. Azonban azt még nekünk is el kell ismernünk, hogy a George Lucas által felvetett az eredeti cím elég pocsék választás lett volna.

Minden nyafogás és kritika ellenére, amit a Disney Az akolitus (The Acolyte) című sorozatával kapcsolatban hallottunk, a sorozat nem hozott minket olyan kínos helyzetbe, mint amilyen ez lett volna.

Eredetileg a Star Wars címe nem más lett volna, mint: „The Adventures of Luke Skywalker as Taken from The Journal of The Whills Saga # I: The Star Wars.” Ami magyarul valahogy úgy hangzik, hogy „Luke Skywalker kalandjai, ahogyan az a Whillek Sagájának Naplójában meg van írva, I. rész: A csillagok háborúja.”

Nemcsak nevetségesen és feleslegesen hosszú, de rém unalmasan is hangzik. Ha a Star Wars ezt a címet választotta volna, a franchise ma már nem létezne, ebben szinte 99 százalékig biztosak vagyunk.

Ezt megtudva a rajongóknak van néhány bölcsessége/gyöngyszeme, amit minden alkotónak el lehet mondani. Például a „részegen írni, józanul szerkeszteni” örök igazsága. Ám van egy probléma ezzel a tanáccsal: ez a cím egyesek szerint elég későn került szóba az alkotói folyamat során.

„Az ‘eredetit’ [címet] nem tudom. Ez a cím nagyon későn került a folyamatba” – mondta a cím keltezéséről a Redditor RunDNA, mielőtt megadta volna a fejlesztés teljes idővonalát.

Miután kiderült az igazság, egyesek úgy vélik, hogy ez a bizonyíték arra, hogy időnként a „beavatkozás” hasznos. „George Lucas életműve a bizonyíték arra, hogy a vezetői beavatkozás néha jó dolog” – érvelt egy mára már törölt felhasználó.

Forrás: Dorkside, Reddit

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."