Hatalmas meglepetés lesz a Like A Dragon következő része?

A Ryu Ga Gotoku Studio legújabb játéka alig pár hónapja, hogy megjelent, de már most azt mondja a japán stúdió, hogy a következő játékuk meg fog lepni bennünket.

 

Az Anime Expón volt egy rendezvény, az Essence of Fandom, ahol megfordult a Ryu Ga Gotoku Studio is. A SEGA csapata fontos a japán kiadó számára, ugyanis a korábban Yakuza néven futó franchise fontos lett a cégnek, miután már nem csak Japánban népszerűek a játékok, hanem a nyugati fogadtatás is felettébb kedvező. Eddig inkább rétegjátékok voltak a Yakuza-címek, amik bár megjelentek a nyugaton (többnyire, mert volt pár kivétel; és gyakran jelentős késés volt sok kivágott tartalommal, amit nehezen tudtak volna lokalizálni a kulturális utalások miatt), de nem voltak azok mainstream epizódok…

A rendezvényen megfordult több rajongó is azt mondja, hogy a stúdió rejtélyesen utalt a jövőre. Nem mondhatják el, hogy milyen játékról van szó, de azt igen, hogy meg fogunk lepődni, és nem egy másik franchise-ra kell gondolni, hanem a Like a Dragonra, amelynek legújabb része, a Like a Dragon (8): Infinite Wealth az év elején jelent meg PlayStation 5-re, Xbox Series-re, PC-re, PlayStation 4-re, illetve Xbox One-ra.

 

 

A franchise nem csak a nevét változtatta meg, hanem a műfaj is számottevően módosult. Az első hat (hét, ha a 0-t is figyelembe vesszük) Yakuza ugyanis közelharcra összpontosító akció-RPG volt, de a Yakuza (7): Like a Dragon megjelenésekor már egy körökre osztott RPG-t kaptunk, és ezt a stílust követte a Like a Dragon: Infinite Wealth is. (A Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name, ami tavaly novemberben jelent meg a jelenlegi és előző konzolpáros mellett PC-re, a régi stílust használta.)

Kíváncsiak leszünk, hogy végül mit süt ki a Ryu Ga Gotoku Studio. A Like a Dragon 9 így talán még inkább csavarhat egyet a játékmeneten és a történeten, mert valószínűleg nem egy spin-off esetében mondanak ilyesmit…

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)