The Witcher 3: hova visz a hajó viharos vizeken? [VIDEO]

Nem véletlenül idéztük a címben egy magyar dal refrénjének egy részletét, ugyanis a REDkit mod-eszköztár segítségével további kivágott tartalmak váltak elérhetővé a már kilenc éve megjelelnt játékban.

 

A REDkit alaposan megnyitotta Geralt történetének fináléját. Legutóbb például arról számoltunk be, hogy a The Witcher 3: Wild Hunt befejezése jóval hosszabb volt a végül megjelent változathoz képest, és Yennefer alaposan meglephetett volna bennünket. Most viszont nem valami sztoriorientált dologra bukkantak a leleményes rajongók, ugyanis egy modder, MerseyRockoff megtalálta a játékban a hangfájlokat és a szövegeket egy kivágott küldetéssorozathoz, amelyben Geralt nem éppen harcolna (ezt szoktuk meg tőle)…

Ehelyett Geralt inkább hajóba ülne, hogy versenyezzen! Ezt igyekszik a modder teljesen helyreállítani. Az összes párbeszéd, karakter, naplóbejegyzés és szöveg a CD Projekt RED munkája, ő pedig ezeket újraalkotta a REDkit segítségével. Így a Boat Race mod nagyon könnyen beleillik a The Witcher 3-ba (nem „lóg ki” belőle), és Geralt a versenyek szervezőivel és a város lakóival el is tud beszélgetni a hajóversenyzésről, és akár az utcákon az ezzel kapcsolatos párbeszédeket is meghallhatja.

A versenyeken választhatunk, hogy Novigradot vagy Redaniát képviseljük (ők a szponzorok), és négy bajnokság van (Novigrad Regatta, Oxenfurt Regatta, Helmsman’s Dash, Rally of the Wrecks). A versenyeken az égő fa képviseli a checkpointokat, és ha nyerünk, egy köteg pénzt és tapasztalati pontot nyerünk. A mod telepítése sem nehéz: a The Witcher 3 mappájának Mods almappájába kell kitömöríteni a modBoatRaces mappát, majd a DLC mappába kell a dlcBoatRaces mappát kicsomagolni. Ezután a Script Mergert futtassuk a hibaellenőrzés érdekében, aztán ha minden klappol, Geralt máris a fedélzetre léphet. Szóval pofonegyszerű, és egy perc alatt telepíthetjük.

A Boat Races modot a Nexus Modsról lehet letölteni. Ez kellemes kikapcsolódás lehet két hentelés között, hiszen többnyire ez tényeg egy nyugtató élmény, miközben kompetitív, versengésre hajlamos fordulattal is rendelkezik.

Forrás: PCGamer, Nexus Mods

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)