A Sárkányok háza megoldhatta a Trónok harca egyik izgalmas rejtélyét?!

MOZI HÍREK – A Sárkányok háza épp most fedett fel egy fontos momentumot a Trónok harca Daenerys Targaryenjével kapcsolatban…

 

 

A Sárkányok háza második évada már javában tart. A showrunnerek nem fogják vissza magukat a „húsvéti tojásokkal”, amelyek ebben az esetben szó szerint tojások. Igen, azokról a sárkánytojásokról, amelyeket a 3. epizódban láthattunk, megerősítették, hogy a Daenerys Targaryen (Emilia Clarke), a „Sárkányok Anyjának” három sárkánytojása a Trónok harca idején. Ebben az epizódban Rhaenrya meghozza azt a nehéz döntést, hogy elküldi három legfiatalabb fiát, miután a 2. epizódban merényletet követtek el ellene. Joffrey-t, Aegont és Viseryst Rhaena (Phoebe Campbell) gondjaira bízza, akik a Völgybe indulnak, hogy biztosítsák a túlélésüket, ha a készülődő háború legyengítené a Targaryen-házat. Rhaenyra áldozata megalapozza a Targaryen-ház örökségét, amely Daenarys uralkodásához vezet.

Négy tojást küldtek a Pentoszra Rhaenával és a gyerekekkel együtt, ami kapcsolatban áll azzal, hogy Daenerysnek a Trónok harca sorozatban a négy tojásból hármat a Pentoszon mutattak be.

A három tojás arany, zöld és fekete, ami Viseriont, Rhaegalt és Drogont jelképezi, akik az anyjukra várnak. Az epizód rendezője, Geeta Vasant Patel megerősítette a Mashable-nek, hogy a tojások Daenaryséi.

„Azok Daenarys tojásai” – erősítette meg Patel a Mashable-nek. „Mindannyian, akik ezen a sorozaton dolgozunk, nagy Game of Thrones-rajongók vagyunk, így nagyon izgalmas volt ezt a jelenetet forgatni”.

 

 

Sárkányok háza / House of the Dragon / La Maison du Dragon / Trónok Harca / Game of Thrones

 

 

Dreamfyre vagy Syrax: Ki rakta a tojásokat?

 

Patel megerősítette, hogy a harmadik epizódban látott sárkánytojások Daeneryshez tartoznak. Ez eltér attól, amit George R. R. Martin Tűz és vér című könyvében olvashatunk. A könyvben Martin azt állítja, hogy a tojások I. Jaehaerys uralkodása alatt kerültek Essosba, jóval a Sárkányok Tánca kezdete előtt. Egy Elissa Farman nevű nemesasszony volt a felelős azért, hogy ezeket a tojásokat Essosba szállítsák. Elissa tengerész volt, és I. Aenys és Alyssa Velaryon lányának, Rhaena Targaryennek a szeretője.

E tojások végső rendeltetési helye annak volt köszönhető, hogy Rhaena és Elissa kapcsolata savanyú véget ért, és Elissa ellopta a tojásokat Sárkánykőről, majd aranyért cserébe eladta őket Braavos Tengerurának.

Fontos megjegyezni, hogy vannak olyan találgatások, melyek szerint Rhaena sárkánya, Dreamfyre (Halaena sárkánya a Sárkányok házában) az, aki a három tojást lerakta.

A tévésorozat másképp adaptálja a történetnek ezt a részét. Miközben a Fekete Királynő három legkisebb fiát unokahúgára/mostohalányára bízza, Rhaenát a Völgybe küldi, hogy támogatást szerezzen a Vastrónra való igényének, és két fiatal sárkányt és négy sárkánytojást küld, hogy tartsa be a Lady Jane Arrynnak adott szavát. Ez az epizód megerősíti, hogy Syrax az, aki a tojásokat rakta. Ezt a pillanatot már az első évadban előrevetíti, amikor Daemon felfedezi, hogy Syrax három tojást rakott.

 

 

Sárkányok háza / House of the Dragon / La Maison du Dragon / Trónok Harca / Game of Thrones

 

 

Mi történik a negyedik tojással a Trónok harcában?

 

Patel megerősíti azt az elméletet, hogy a tojások Daenarys gyermekei, megszilárdítva a sorsukat. Ám a negyedik tojás továbbra is rejtély marad. Az egyik lehetséges elmélet szerint a negyedik tojás a regénybeli eseményeket követően kikelhet, és Morning, Rhaena sárkánya lehet belőle. Mivel a sorozat ezt a változtatást eszközölte a könyvhöz képest, több lehetőség is felmerül a tojások sorsával kapcsolatban, és azzal kapcsolatban, hogyan jutottak el Essosba a Völgyből.

A showrunnerek feltárhatják, hogyan öröklődtek a tojások generációkon keresztül, hogy végül Daenarys gondjaira bízzák őket, és esetleg úgy igazíthatják a történetet, hogy a regényben olvasottak szerint a tojásokat később ellopták.

Ez a háborúhoz is kapcsolódhatna, és ahhoz, hogy a Zöldek felfedezik, hogy Rhaenyra több sárkányt birtokol, mint ők. Ebből következik, hogy a Zöldek azt tervezik, hogy megtalálják a tojásokat, és vagy elviszik őket, hogy segítsék az ügyüket, vagy elpusztítják őket, és ezzel együtt a Targaryen-örökséget is. Ezek az új tényezők kulcsfontosságú szereplőkké válhatnak a történet előrehaladtával, a kérdésekre pedig a harmadik évadban kaphatnak választ.

Forrás: Mashable

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."