Vége az Embracer Group-nak?! Újabb neves játékfejlesztő stúdiót zárattak be! [VIDEO]

Az Embracer Group tulajdonában lévő, a Gothic, Risen és ELEX fejlesztőjeként ismert Piranha Bytes bezár. A korábbi vezetők új indie stúdiót alapítottak.

 

 

A Piranha Bytes, az Embracer Group tulajdonában lévő német stúdió, amely a Gothic, Risen és ELEX sorozatok mögött állt, a hírek szerint bezárta kapuit.

A bajba jutott kiadó, az Embracer a Piranha Bytes számára vevőt keresett a hatalmas és brutális költségcsökkentés részeként. Ez utóbbi során több stúdiót bezártak. Több mint 4500 ember veszítette el az állását. A Piranha Bytes megmentése végül nem járt sikerrel.

A Piranha Bytes-nál történt elbocsátásokról először tavaly év végén számoltak. A vállalat az év elején elismerte, hogy „nehéz helyzetbe került”, mivel a lehetséges bezárás előtt állt. A német GameStar weboldal friss jelentése megerősítette, hogy a stúdió június végén hivatalosan is bezárt, és vezetői most egy új indie stúdiót alapítanak.

A Pithead Studiót, ahogy a friss indie alakulatot nevezik, a Piranha Bytes-os Björn Pankratz és Jennifer Pankratz alapította, hogy folytassák a korábbi stúdió szerepjátékokra összpontosító tevékenységét.

Tegnap reggel a Pithead Studio hivatalosan is bejelentette létezését egy X-en közzétett poszttal. Egy új YouTube-videót is kiadott (lásd lent), amelyben a következő lépéseket taglalja.

„Múlt csütörtökön alapítottunk egy új stúdiót Pithead Studio néven” – mondják. A nevet a helyi régiójukban található bányaaknák bejárataira való utalással magyarázzák.

Arról, hogy pontosan mi történt a Piranha Bytes utolsó heteiben és hónapjaiban, egyelőre kevés a részlet. A páros mindenesetre ígéri, hogy a további videókban, amelyeket minden hétfőn közzétesznek a YouTube-csatornájukon, többet is elárulnak majd.

Ami pedig az Embracer-t illeti, a kiadó áprilisban bejelentette, hogy három cégre, köztük a „Middle-earth Enterprises and Friends”-re akar szétválni.

Forrás: GameStar.de

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."