PlayStation Plus Essential: a Sony nevetségesen spórol az előfizetőkön!

Az egyik júliusi játék ugyanis olyan szintre süllyesztette a Sony szolgáltatását, amire eddig nem volt példa, és ezúttal tényleg értelmet nyer az a kifejezés, hogy „a játékosok többet érdemelnének”!

 

Közel egy hete, hogy a júliusi három PlayStation Plus Essential cím elérhető az összes előfizetőnek (hiszen a PlayStation Plus Extra/Premium tagok az alsóbb szint(ek) tartalmaihoz is hozzáférhetnek), és ha esetleg kimarad volna, felsoroljuk, hogy mik ezek. A hónap húzócíme a Borderlands 3, ami eddig inkább a PlayStation Plus Extra kínálatban volt fenn, de a Take-Two most az Essential szinten tette elérhetővé. Aztán ott van az NHL 24, így erre a hónapra is van egy sportjáték (hoki). De mi a harmadik címre gondolunk, amit főleg PC-n ismerhetünk, de a PlayStationön is láthatjuk: az Among Usról van szó.

Ez egy remek indie játék, de vizsgáljuk meg egy másik szemszögből, hogy mi is a helyzet. 2020-ban volt jelentős népszerűsége a pandémia miatt, de a mai napig sokan ismerik és játsszák. Sok mém kapcsolódott hozzá, és a „sus” szó (ami a magyarul „gyanús”-t vagy „gyanúsítottat” jelentő angol suspicious vagy suspect szó rövidítése) már-már a köznyelv része is lett az angol nyelvterületeken. De mi a baj vele?

Az, hogy általában 5 dollár (euróból számítva 2000 forint!) a PlayStation Store-on, de július 11-ig még ennél is olcsóbban, 3 dollárért (1200 forintért) lehet megvásárolni az Among Us-t. Ez a PlayStation Plus Essential havidíjának a töredéke, és ezzel ez a játék a Sony legnagyobb „olcsójános” húzása lett. 2019-ben láttunk utoljára ilyen olcsó játékot az akkor még egy szinttel rendelkező szolgáltatáson, mert akkoriban a Divekick volt egy hasonlóan öt dolláros cím ingyenesen kínálva az előfizetőknek.

Ezek után nem csoda, hogy a játékosok kritikusak a Sony választásával kapcsolatban? Nem a játék a rossz, hanem az, hogy a Sony ezzel szúrja ki az előfizetők szemét.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)