Cyberpunk 2077: a rajongók egy törölt funkciót is bepótolnak! [VIDEO]

Olyan mod készül, amivel megvalósulhat egy eredetileg tervezett lehetőség, amit aztán végül a CD Projekt RED (CDPR) nem hozott létre.

 

Miután a Cyberpunk 2077 többszöri halasztás ellenére is borzalmas állapotban jelent meg 2020 végén PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re (a PlayStation 5 és az Xbox Series számára tervezett verzió csak jóval később jött meg), a CDPR törölte a játék számára tervezett többjátékos módot, ami eredetileg egy kisebb projekt volt a lengyel cégen belül, végül elhagyták az elképzelést, hogy a stúdió a fő egyjátékos élményre koncentrálhasson. Akkoriban a stúdiótól Philipp Webe is mondta, hogy a fő élmény megfelelően jó állapota volt az elsődleges nekik, és a prioritások változása miatt más kutatási-fejlesztési projekteket le kellett állítaniuk.

Ez nem állította meg a rajongókat, ugyanis néhányan összeálltak, hogy nemhivatalos módon is, de megvalósuljon a többjátékos lehetőség Night City-ben. Egy éve dolgoznak a modon, és most egy 9 perces videót láthatunk belőle; ezt beágyaztuk lent. Még mindig pre-alfa állapotban van, úgyhogy többnyire kezdetleges állapotú, emiatt pedig az sem meglepő, hogy megjelenési menetrendje sincs a CyberMP-nek, ami érthető módon csak PC-n működik más PC-s játékosokkal. A küldetéseket sem lehet így teljesíteni, azaz jelen állapotában csak arra jó a mod, hogy szórakozzunk a városban.

A játékról Platkow-Gilewski, a CDPR PR-os és kommunikációs alelnöke azt mondta, hogy a Cyberpunk 2077 megjelenése jobb volt a fogadtatásnál, mert a kezdeti jó értékelések után az lett a menő, hogy utálni kell a játékot, és nem tudták, hogy mi is történik. Ők tudták, hogy a játék remek, és hogyan lehet javítani az állapotán, és idő kellett nekik ehhez, mert újjá kellett benne pár dolgot építeni. Azaz elsiették a megjelenést, ugyanis a befektetők már nagyon türelmetlenek voltak…

A Cyberpunk 2077 folytatása eközben már készül a CDPR bostoni stúdiójában, és ebben talán már alapból lesz többjátékos opció.

Forrás: WCCFTech, DSOGaming

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu