Remake készül Clint Eastwood legendás westernjéből – szintén egy Eastwood lehet a főszereplő?!

MOZI HÍREK – Clint Eastwood legendás westernje, az Egy maréknyi dollárért remake-et kap. A bejelentése felháborodást váltott ki a közösségi médiában, míg a siránkozók egy másik csoportja egy bizonyos színészt szeretne látnia  főszerepben…

 

 

Ha semmi nem akadályozza meg, úgy tűnik, hamarosan elkészül az Egy maréknyi dollárért remake-je. Ez volt Sergio Leone első nagy spagettiwesternje, amely egy olyan legendát, mint Clint Eastwood, katapultált a hollywoodi hírnévbe. A mozi története egyik klasszikusának új verziójával állunk tehát szemben, és ahogy az várható volt, sokan vannak, akik a Twitteren dührohamot kaptak a bejelentés hírére.

„Hogy lehet Hollywood ennyire a megszállottja annak, hogy régi filmeket tegyen tönkre felesleges remake-ekkel?”, „Ez tiszteletlenség. Nem, köszönöm. Ha ki akarnak találni egy folytatást, rendben, de egy ilyet újraforgatni bűncselekménynek kellene lennie”, „Nincs szükség remake-re, az eredeti tökéletes” – olvashatjuk több kommentben is a DiscussingFilm posztjára érkezett válaszok között.

 

A Yojimbo remake-jének remake-je

 

Az igazat megvallva, Hollywoodnak ehhez nincs túl sok köze. A THR szerint Az egy maréknyi dollárért (For a Fistful of Dollars) remake-jét az Euro Gang Entertainment nevű produkciós cég népszerűsíti. Utóbbi bár Los Angelesben székel, projektjeit Európában fejleszti.

Az azonban egyértelmű, hogy azt az eredményt, amelyet Clint Eastwood és Sergio Leone teremtett ezzel a filmmel – amely maga is Akira Kurosawa Yojimbo című filmjének adaptációja – , nehéz felülmúlni.

Az Egy maréknyi dollárért a Dollár-trilógia, vagyis „A névtelen ember trilógiájának” első része is volt. Hozzájárult a spagettiwestern alapjainak lefektetéséhez, miközben Ennio Morricone filmzenéjét is hallgathattuk. A film egy kívülálló fegyverforgató történetét meséli el, aki két rivális klánt állít szembe egymással egy határ menti városban, amelyet a kapzsiság, a büszkeség és a bosszú tépáz. Azon ritka mozik egyike, amelynek sikeréhez a két folytatásnak – különösen a trilógia záródarabjának, amely A jó, a rossz és a csúf címet visel – is sikerült felnőnie.

 

(Clint) Eastwood nélkül egy lépést sem!

 

Az Egy maréknyi dollárért újrafeldolgozásának ötlete a szokásos panaszáradatot váltotta ki, hogy Hollywood képtelen néhány hónapnál tovább bírni anélkül, hogy régebbi filmek újraforgatásához folyamodna. Ha mégis meg kell történnie, néhány rajongó úgy véli, hogy csak egyetlen ember lenne képes betölteni Eastwood csizmáját, és ez a fia, Scott Eastwood lenne.

Hollywoodot gyakran nevezik nepotista álomvilágnak, ahol a színészek egyik generációja követi a másikat a filmek világában.

Azonban sokszor előfordul, hogy ezek a családi kapcsolatok a diskurzus ellenében működnek. Valójában sikerre viszik azokat a projekteket, amelyeket egyébként eltemetnének. Scott Eastwood lehetséges szereposztása az apja szerepében úgy tűnik, hogy ez az egyetlen dolog, ami elnyomhatja a felháborodást és az embereket a film mögé állíthatja, mielőtt még a gyártás megkezdődne.

Forrás: Deadline, X (1, 2)

 

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."