Már megint drágul az Xbox Game Pass!

Viszont lesz egy új fokozat, ami leváltja az eddigi alap konzolos előfizetést, és ez annak kedvezhet, aki nem kíváncsi a vadonatúj játékokra, amik a megjelenés napján felbukkannak a szolgáltatásban.

 

Az áremelések az új előfizetőknek a mai naptól érvényesek, de a már előfizető játékosok két hónap türelmi időt kaptak, ugyanis nekik szeptember 12-étől drágul meg minden. Az Xbox Game Pass Core (régebben Xbox Live Gold) 12 havi előfizetési díja eddig 60 euró volt, és ez 70 lesz. Forintban is tudunk árakat mondani, ugyanis a Microsoft egy külön PDF-ben a regionális árazást is felsorolja: az eddigi 19850 forint helyett 24800-at kell fizetni, ami 24,9%-os áremelésnek felel meg. A PC Game Pass európai ára havi 10-ről 12 euróra ugrik, forintban pedig 3000 helyett 3600-at kell havonta fizetni. Ez is 20%-os drágulásnak felel meg.

Az Xbox Game Pass for Console megszűnik. Ennek a helyét az Xbox Game Pass Standard veszi át. A Console havi 11 euró volt, a Standard havi 15 euró lesz, a forintos árat pedig a PDF ennek a szintnek nem írta le, úgyhogy ezúton is gratula a Microsoftnak (de olyan 35%-os áremelésre készüljünk). A régi ár az automatikus fizetéssel megmarad, de ha ezt kikapcsoljuk és lejár az előfizetésünk, akkor a régi árhoz és előfizetési modellhez nem férünk majd hozzá. Az Xbox Game Pass Standard különbsége az lesz, hogy az online multiplayer is rendelkezésünkre áll, de bizonyos játékok csak később bukkannak fel a játékkönyvtárunkban. Tehát az új megjelenések kimaradnak belőle.

Az Xbox Game Pass Ultimate eddig 15 euró volt, ez innentől 18 lesz. Forintban a havi díj eddig 4790 volt, innentől 5490-et kell fizetni. Ez 14,6%-os áremelésnek számít. Az új játékokat a PC Game Pass, illetve az Xbox Game Pass Ultimate segítségével lehet elérni, így lényegében itt is az a cél, hogy mindenki menjen szépen a drágább szintre, ha új játékokat akar. Igaz, cserébe a felhőből is játszhatunk játékokat, ugyanis errefelé ez is támogatott…

Forrás: Gematsu, Microsoft, Microsoft

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)