Spanyolország vagy Anglia nyeri a foci EB döntőjét? Íme, mit mond a szuperszámítógép!

Az AI szerint a vasárnapi, Spanyolország elleni mérkőzés győztese pirosat visel majd, és tizenkét év múltával nyeri meg ismét a trófeát…

 

 

Ha követed a labdarúgó-Európa-bajnokságot, valószínűleg már tudod, hogy Spanyolország bejutott a döntőbe. Ugyanis hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte Franciaországot. A torna kezdetekor az ibériaiak nem tartoztak a favoritok közé. Ám az első hat mérkőzésük megnyerésével sikerült történelmet írniuk. Jelenleg karnyújtásnyira vannak a dicsőségtől, ha legyőzik az Anglia-Hollandia mérkőzés győztesét, vagyis Angliát.

Ami pedig az eredményt illeti, a 2022-es katari világbajnoksághoz hasonlóan a mesterséges intelligenciának is van hozzáfűznivalója.

A Sportskeeda portál feladata volt, hogy megkérdezzen egy mesterséges intelligenciát, hogy mi lesz a jövő vasárnap rendezendő döntő eredménye. A médiaportál tagjai egy nemrég megjelent publikációban összegyűjtötték az Opta szuperszámítógép által megosztott összes adatot. Az egység azt jelezte, hogy Spanyolországnak 53,51% esélye van a döntőbe jutásra. Meglepő módon máris beigazolódott ez a jóslat, amiért sok spanyol szurkoló elkezdte ünnepelni a számítógép elemzését.

 

Spanyolország vagy Anglia nyeri meg a döntőt?!

 

A szuperszámítógép szerint Spanyolország ellenfele a döntőben Anglia lesz. A brit csapatnak 51,51%-os esélyt tulajdonított a továbbjutásra. Adataik indoklásaként a portál jelzi, hogy egy sor olyan adatot adtak a mesterséges intelligenciának, amelyek segítségével jobban ki tudta számolni az arányokat. Tegnap este óta tudjuk, hogy ez utóbbi jóslat is bejött.

Tekintettel tehát arra, hogy Spanyolország az egyetlen csapat, amely minden mérkőzését megnyerte, Anglia pedig hosszabbításban verte Szlovákiát, és büntetőpárbajban ejtette ki Svájcot, a szuperszámítógépnek nincsenek kétségei.

Az Opta számára az Európa-bajnokság győztese Spanyolország lesz. Amennyiben ez bekövetkezik, az ibériaiak negyedik interkontinentális tornájukat nyernék meg. Tizenkét év után térnének vissza tornagyőztesként, hiszen utoljára 2012-ben nyertek meg, miután 2008-ban ugyanezt tették, és 2010-ben megnyerték a világbajnokságot. Akárhogy is legyen, Spanyolország már kvalifikálta magát, és még nem tudni, ki lesz az ellenfele a döntőben, amelyet vasárnap, július 14-én 21 órakor játszanak Berlinben.

Forrás: Sportskeeda

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu