Gladiátor II: az új Barbenheimer: Glicked vagy Wickediator része lehet?! [VIDEO]

MOZI HÍREK – Paul Mescal abban reménykedik, hogy idén ősszel is hasonló jelenség fogja elárasztani a mozikat, mint amit tavaly nyáron láthattunk. Akkor az Oppenheimer és a Barbie című filmek egyszerre kerültek a mozikba, és nemhogy nem rontották egymás esélyeit, de meglepő módon erősítették egymást. A nézők versenyt űztek abból, hogy rövid időn belül mindkét filmet megnézzék, és ez a dupla siker Barbenheimer néven vált ismertté.

 

Paul Mescal, a Gladiátor II főszereplője szerint hasonló hatást érhet el az új filmje, amelyet az USA-ban egy időben mutatnak be a Wicked című musicallel. A Wicked az Óz, a csodák csodája újragondolt verziója, és Mescal szerint a két film éppen olyan ellentétes pólusokat képvisel, mint tavaly a Barbie és az Oppenheimer, így dupla siker is lehet belőlük.

„A Wickediator szerintem nem hangzik jól, ezért inkább a Glicked megoldást választom a Barbenheimer mintájára” – mondta Mescal az Entertainment Tonightnak. „Nehéz lenne két ennyire különböző filmet találni, de egy ehhez hasonló párosítás egyszer már bejött. Ezért nagyon drukkolok, hogy az emberek a bemutató hetében megrohanják a mozikat, és megismétlődjön a Barbenheimer csodája.”

A Gladiátor II története húsz évvel az első film eseményei után játszódik, és Mescal szerint az alkotók jó ízléssel és szépen kidolgozott eszközökkel teremtették meg a folytatáshoz illő új arányokat. „Természetesen tisztelgünk az első rész maradandó értékei előtt, de új irányokat is felfedezünk, hogy most még többet adhassunk, úgyszólván megduplázzuk a téteket. Itt arra gondolok, hogy szintet lépünk az akciókkal, és politikai szempontból is továbbgondoljuk a sztorit.”

A színész így összegezte a történet lényegét a Vanity Fairnek adott interjújában: „Egy nagyon dühös ifjú drámájáról van szó, aki kényszer hatására válik gladiátorrá, és aztán az arénán kívül is nekilát, hogy rendet teremtsen a bűnbe és erkölcsi fertőbe süllyedt Rómában.”

Közben kijött a Gladiátor II első előzetese, amitől az internet népe teljesen odáig van, bár ismét akadtak kritikusok. Egyesek azt kifogásolták a korábban Twitterként ismert X-en, hogy mit keres a korábban Kanye Westként ismert Ye és Jay-Z No Church in the Wild című rapszáma egy kosztümös kalandfilmben. Sokan úgy gondolták, hogy ez teljesen agyonvágja a hangulatot, míg mások szerint a rapszám segíthet közel hozni az antik történetet a mai nézőkhöz. Emellett arra is rámutattak, hogy nem biztos, hogy a dal szerepel majd a filmben, hiszen most még csak az előzetesnél tartunk. Volt, aki azt is tippelte, hogy a rapszám Denzel Washington miatt szerepel, aki a film egyik legfontosabb karakterét alakítja, egy titokzatos fegyverkereskedőt, aki beszáll a nagypolitikába.

(Gladiátor II – hazai bemutató: 2024. november 14.)

(Wicked – hazai bemutató: 2024. december 5.)

Forrás: UIP

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.