A PlayStation 3-as játékokat a rivális előbb bírta működésre! [VIDEO]

Eléggé szomorú az, hogy a PlayStation 5-ön nem tudunk helyileg futtatni PlayStation 3-as játékokat (a felhőből lehet azokat most játszani, és a Sony nagyon úgy tűnik, hogy dolgozik az emuláción), míg az Xbox Series konzolpároson már igen…

 

Az Xbox Series fejlesztői módja (Developer Mode) olyan frissítést kapott, amivel már a PS3-as játékokat is futtatni lehet a Microsoft két konzolján. Ha erről akkor adnánk hírt, ha ezt már a Sony megvalósította volna a PlayStation 5-ön, akkor csak örömmel fogadnánk, hiszen így mindkét konzolgyártó termékein menne az emuláció. De a Sony ebben lemaradással küszködik, úgyhogy ez rájuk nézve nagyon kínos, amit a lenti első videóban láthatunk ModernVintageGamer jóvoltából. Szerinte főleg az Xbox Series S nevezhető egy emulációs remekműnek.

A fejlesztői mód Mesa-támogatással bővült, így az OpenGL és a Vulkan sem marad le a készülékről. Ezzel a PlayStation 3, de akár a Nintendo Switch játékainak emulációja is megvalósítható. A Citra (ugyanazoktól, akik a Yuzu nevű, ma már el nem érhető Switch-emulátort csinálták) is működik rajta, így a Nintendo 3DS játékait is futtathatjuk a két Xbox Series készüléken, bár ez még csak alfa állapotban van, úgyhogy jelentős javulásra készülhetünk a következő néhány hónap során. A fejlesztői mód amúgy egy különleges mód a Microsoft konzoljain, hogy azokon is lehessen játékokat fejleszteni és tesztelni anélkül, hogy egy fejlesztőkészletre (devkitre) lenne szükség. A Microsoft weboldalán el lehet olvasni, hogy miképp kaphatunk ehhez hozzáférést.

Furcsa lesz, amikor eljutunk oda, hogy a Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots is kiválóan futni fog még egy Xbox Series S-en is, mert ez a játék a mai napig érthetetlen módon PlayStation 3-exkluzív (de a Konami minden bizonnyal a Metal Gear Solid Master Collection Vol. 2-be beteszi majd, de ezt még nem jelentette be). Pedig ez be fog következni, a Sony pedig csak hümmögni fog.

Forrás: WCCFTech, Microsoft

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)