Botrány az Alec Baldwin emberölési perben: így sírt a színész, amikor a tárgyaláson a büntetőeljárást szándékos bizonyíték-visszatartás miatt megszüntették! [VIDEO]

MOZI HÍREK – Alec Baldwin akaratlan emberölés vádjával indított bírósági tárgyalását Mary Marlowe Sommer bíró megszüntette, miután kiderült, hogy az ügyészség szándékosan visszatartotta azokat az információkat, amelyek megmutathatták volna, hogyan kerültek élő lőszerek a filmforgatás helyszínére. Baldwin könnyek között hallgatta végig, ahogy a bíró az ő javára döntött, kijelentve, hogy az állam által elrejtett bizonyítékok támogatták volna az ügyét.

 

Sommer bíró így fogalmazott:

„Az állam szándékos és tudatos információ-visszatartása nem orvosolható a bíróság által.”

A drámai fordulat, amely sok hollywoodi bírósági drámára emlékeztetett, azon bizonyítékokon alapult, amelyeket a New Mexico-i rendőrségnek adtak át, miután a Rust fegyverfelelősét, Hannah Gutierrez-Reedet márciusban elítélték. A bizonyítékok között több élő lőszer is szerepelt, amelyeket állítólag a Baldwin által használt kellékfegyver szállítója hozott a forgatásra, nem pedig Gutierrez-Reed.

Egy tanú szerint ezek a bizonyítékok nem kerültek be az ügy többi anyagával együtt, hanem egy külön aktában tárolták őket. A tanú azt állította, hogy Kari Morrissey, az ügy egyik különleges ügyésze, közvetlenül részt vett a döntésben. Az új információk fényében Morrisseyt eltávolították az ügyről, és egy új különleges ügyész váltotta fel, majd Morrisseyt a tanúk padjára hívták, hogy válaszoljon a viselkedésével kapcsolatos kérdésekre. A védelem kérdései között szerepelt, hogy Morrissey valóban „arrogáns pöcsnek” és „szemétládának” nevezte-e Baldwint egy beszélgetés során a tanúval.

 

Mi változott Alec Baldwin ügyében?

 

Alec Baldwin perének középpontjában az állt, hogy közvetetten felelős a Halyna Hutchins operatőr haláláért, mivel ő tartotta azt a kellékfegyvert, amely valahogyan élő lőszerrel volt megtöltve. Az ügyészség azt állította, hogy az élő lőszereket Gutierrez-Reed hozta a forgatásra, de idén egy „jó szamaritánus” egy doboz lőszert adott át, amely pontosan megegyezett a végzetes napon elsütött lövedékkel. Ezek a lőszerek a kellékeket szállító Seth Kenney-től származtak, ami ellentmondott az ügyészség fő érvelésének.

Ekkor döntöttek úgy, hogy az új bizonyítékokat nem helyezik el az eredeti Rust-ügy bizonyítékai között, és nem nyújtják be a lőszer eredetével kapcsolatos interjú jegyzőkönyvét. Baldwin ügyvédei azt állították, hogy „ha ezek a bizonyítékok nem lennének olyan fontosak, mint állítjuk, akkor átadták volna őket.” Miközben Morrissey vállalta, hogy tanúskodik és tagadja a védelem állításait, miszerint derogáló véleménye volt Baldwinról, Alexandria Hancock, a Santa Fe megyei seriff hivatala korábbi tanúvallomása alapján kiderült, hogy Morrissey volt az egyik felelős az új bizonyítékok külön ügyiratba helyezéséért.

Morrissey tagadta, hogy különböző kellemetlen neveken nevezte volna Baldwint, megjegyezve, hogy „értékelte” a színész filmjeit, munkáját a Saturday Night Live-ban és politikai nézeteit. Az új fejlemények azonban elegendőek voltak a bírónak ahhoz, hogy ne lásson más lehetőséget, mint megszüntetni az ügyet és véget vetni Baldwin büntetőeljárásának.

A színész eddig nem adott ki hivatalos nyilatkozatot.

Forrás: MovieWeb

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.