Huawei FreeBuds 6i – Zajszűréssel és prémium hangzással kecsegtet az új agybadugós kütyü

TECH TESZT – A Huawei FreeBuds 6i újra definiálja a középkategóriás vezeték nélküli fülhallgatók piacát, elegáns dizájnnal és meglepően jó hangminőséggel. A dinamikus zajszűrés és a magas felbontású hangzás kombinációja révén a mindennapi használatra és a zenehallgatásra egyaránt kiváló választás. Nézzük meg, hogyan teljesítenek ezek a fülhallgatók a valóságban, és milyen újításokat hoztak az előző modellhez képest.

 

 

Még hatodik generációjukban is a Huawei FreeBuds 6i elegáns megjelenést és kifinomult funkcionalitást kínál megfizethető áron. Hangzás tekintetében a szilárd középkategóriába tartoznak, és alapbeállítások mellett nem mutatnak túlzottan kiemelkedő magas- és mélyhangokat. Azonban, ha az AI Life alkalmazás ekvalizerével segítünk rajtuk, akkor ezek a fülhallgatók képesek kiaknázni teljes potenciáljukat. Tudni kell, hogy a Huawei az amerikai embargó hatálya alá tartozik, és ki van tiltva a Google Play Áruházból. Így az AI Life alkalmazást a Huawei honlapján keresztül kell letölteni. Ha hajlandóak vagyunk erre az útra lépni, szinte minden funkciót vezérelhetünk ezekkel a fülhallgatókkal.

 

 

Különbségek a Huawei FreeBuds 6i és a FreeBuds 5i között

 

A töltőtok és a fülhallgatók formája szinte változatlan maradt. Az in-ear elhelyezkedése szintén megmaradt; a töltőtokban az ear mold-ok kifelé néznek, így 180 fokos elforgatással kell visszahelyezni őket. Azonban a belső rész teljesen megújult, a régi 10 mm-es meghajtókat dinamikus négy mágneses meghajtók váltották fel, amelyek 11 mm átmérőjűek. Ez az extrém könnyű súlyt fél grammal, 5,4 grammra növelte fülhallgatónként. A töltőtok korábbi, kissé márványos színe helyett most egységes színválasztékban, fehér, lila és fekete színekben kaphatóak.

 

A Huawei FreeBuds 6i technológiája és kezelhetősége / Applikáció

 

A FreeBuds 6i a legmodernebb technikai specifikációkat kínálja: 14 Hz és 40 kHz közötti frekvenciaátvitelt, Bluetooth 5.3-at és SBC, AAC, LDAC és L2HC 2.0 Bluetooth kodekeket. Ezáltal nagy felbontású audiolejátszásra is képesek. A FreeBuds 6i „zajszűrő kamrával” rendelkezik – egyfajta Helmholtz rezonátorral, amely különösen hatékony az 1 kHz és 3 kHz közötti tartományban – ez megakadályozza a külső zajok zenehallgatás közbeni beavatkozását.

Utazás közben a FreeBuds 6i egy ovális töltőtokkal van védve, amely erős kattintással záródik. A 510 mAh kapacitású tok elegendő energiát biztosít négy teljes feltöltéshez, amely akár nyolc óra lejátszási időt jelent (ANC nélkül) és öt órát (ANC-vel).

Az alapvető műveletek, mint a hangerő beállítása (fel/le húzás), az ANC módok váltása (nyomva tartás) vagy a lejátszás/szünet indítása (dupla koppintás) anélkül elvégezhetőek, hogy a kézikönyvet böngésznénk. Azonban további műveletek, mint az ANC algoritmus beállítása, az ekvalizer használata vagy a firmware frissítése az AI Life alkalmazás telepítését igénylik.

Az amerikai kormány miután nem tartotta megbízhatónak a Huawei termékeit, az amerikai Google cég is kitiltotta a kínai gyártót mind a szolgáltatásokból, mind az alkalmazásokból. A Huawei alkalmazásai már nem találhatóak meg a Google Play Áruházban. Ehelyett először a Huawei saját alkalmazásboltját, az AppGallery-t kell telepíteni a Huawei weboldaláról, és onnan érhető el az AI Life alkalmazás. Android telefonunkon (Samsung) tesztelve kiderült, hogy a két alkalmazás telepítése meglehetősen bonyolult, mivel az Android rendszer többször is figyelmeztetett a telepítés ellen.

Ha ezen az akadályon túljutunk, az alkalmazás számos beállítást kínál, hogy a FreeBuds 6i-t személyes preferenciáinkhoz igazítsuk – beleértve az összes érintéses gesztus újradefiniálását.

 

Zajszűrés, átlátszósági mód és hangminőség

 

Az applikáció hozzáférést biztosít a négy zajszűrési algoritmushoz. A „Dinamikus” és „Ultra” enyhe háttérzajt produkál, míg a „Kiegyensúlyozott” és „Alacsony” csendesebb működést kínál, de ezeknél a zajszűrés is gyengébb. Az ANC teljesen kikapcsolható, így csak passzív zajcsökkentést nyújt. Az átlátszósági mód („Awareness Mode”) pedig felerősíti a külső hangokat, bár ez némi háttérzajjal járhat.

A gyártó 14 Hz és 40 kHz közötti frekvenciaátvitelt ígér. A gyári beállítások enyhe hangsúlyt adnak a középtartománynak, ami jót tesz a beszéd érthetőségének, de kevésbé élvezetes a tánc- és hip-hop zenékhez. Az alkalmazásban átállíthatjuk az ekvalizert, ami több basszust és magas hangokat eredményezhet.

Telefonhívások esetén is kiváló hangminőséget nyújtanak a három mikrofonos rendszernek köszönhetően mindkét oldalon.

 

 

AppGallery made in China

 

Az amerikai embargó után nem könnyű a Huawei termékeknek vezető szerepet betölteni az európai piacon. Azonban a Huawei gyorsan kifejlesztette az AppGallery platformot, amely versenyképes alternatívája a Google Play Áruháznak. A FreeBuds 6i AI Life alkalmazással történő használata esetén stílusos és megfizethető fülhallgatót kapunk, amely a szoftveres ekvalizer beállításával kiváló hallgatási élményt nyújt. Az érintésvezérlés gyorsan és megbízhatóan működik, az IP54-es védettségi besorolás (fröccsenés- és porálló) pedig alkalmassá teszi sportoláshoz is.

-Herpai Gergely (BadSector)-

Pro:

+ Hosszú akkumulátor-üzemidő
+ Kényelmes illeszkedés
+ Jó hangminőség hívások során

Kontra:

– Enyhén középtartományra hangolt hangzás
– ANC és átlátszósági mód változó háttérzajjal
– Az applikáció telepítése kissé bonyolult

Huawei FreeBuds 6i

Hangzás/hangminőség - 9.2
Zajszűrés - 8.4
Kényelem - 7.8
Applikáció - 6.8
Ár/minőség - 8.2

8.1

KIVÁLÓ

A Huawei FreeBuds 6i megfizethető áron kínál kiváló zajszűrést és jó hangminőséget. Bár az applikáció telepítése kissé nehézkes lehet, a fülhallgatók kényelmes illeszkedést és hosszú akkumulátor-üzemidőt biztosítanak, így jó választás lehet mindennapi használatra.

User Rating: Be the first one !

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines – including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)