Felkel közel másfél évtizede tartó kómájából a Driver?

Van, amiben a Ubisoft elakadt a franchise-zal, de eközben azt is hallani, hogy a francia kiadó nem akarja hanyagolni az IP-t, amit utoljára két konzolgenerációval ezelőtt játszhattunk…

 

A Ubisoft megerősítette, hogy a Driverből tervezett élőszereplős sorozat nem fog megvalósulni. Már nem is nagyon emlékezhetünk rá, hiszen 2021-ben közölte a Yves Guillemot vezette cég, hogy egy akkor új streamelő szolgáltatással, a Binge-dzsel álltak össze, hogy a sorozat megvalósuljon… ám pénteken a Ubisoft a Game File-nak megerősítette, hogy a projektet lefújták. Pedig lehetett volna benne potenciál, de most már hiába találgatunk vele kapcsolatban.

2011 szeptemberében jelent meg a Driver eddigi utolsó játéka, a Driver: San Francisco PlayStation 3-ra, Xbox 360-ra, PC-re, illetve Nintendo Wii-re. A címben nem véletlenül említettük a kómát, ugyanis Tanner, a főszereplő kómába esett, és a játék története a fejében játszódik le. Emiatt volt kicsit túlvilági hangulatú és stílusú a játék, ami amúgy a Driver első részének előzménytörténete volt. Szóval lassan 13 év telt el, azóta pedig két konzolgeneráció-váltáson is átestünk, így joggal gondolhatnánk, hogy a Ubisoft már nem nagyon fog ezzel az IP-vel foglalkozni… de nem így van!

A Ubisoft „aktívan dolgozik más, a franchise-hoz köthető izgalmas projekteken, és alig várják, hogy a jövőben több információt is közölhessenek”. Szóval talán lesz egy új Driver is, és ha nem lesz akkora bukta mint anno a Driv3r volt (az első két részhez képest elképesztő nagy visszaesés volt; a Driver: Parallel Lines sokkal jobb volt utána), akkor örülhetünk.

Eközben a Ubisoft egy másik IP-ből készít adaptációt. Néhány napja a cég közölte, hogy a Watch Dogsot megfilmesítik. A szereplők között felbukkan Sophie Wilde (Beszélj hozzám!) és Tom Blyth (Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája), a rendező pedig Matheu Turi lesz. Pedig a Watch Dogs: Legion után nem tűnt úgy, hogy a kiadó rövid távon bármit is tervezne ezzel az IP-vel…

Forrás: VGC, Game File

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)