Gigaszivárgás a Disney-nél: több mint 1 TB adatot tulajdoníthattak el!

Kísértetiesen hasonlónak tűnik a történet, amit korábban az Insomniac Games, illetve a Rockstar Games esetében is láthattunk… de ezúttal egy hatalmas céggel húzhattak ujjat.

 

Az egérbirodalom mostanában szárnyal, mert szinte mindenhol megtalálhatjuk a Disney-t közvetlenül, vagy valamilyen érintettség formájában. Nemsokára jön az új Deadpool film, készül a Marvel: 1943: Rise of Hydra, de még az Epic Gamesszel is összeállt a cég, hogy valamilyen módon a Fortnite-hoz kapcsolódó metaverzum születhessen. A cégből joggal nézhetnénk ki, hogy a lehető legbiztonságosabb módon tárolja az adatait, de úgy tűnik, hogy ez nem így van!

A hírek szerint a Nullbulge néven futó hacker csoport tulajdonított el több mint 1 TB-nyi adatot a Disney-től. (Ez több adat mint amennyit a PlayStation 5 SSD-jére pakolhatunk!) A Disney Slack szerveréhez férhettek hozzá, és sok információ juthatott illetéktelen kezekbe. A cég készülő projektjei, a Disney játékainak koncepciós rajzai, a dolgozók személyes adatai, de még belépési adatok is kiszivároghattak. A Disney eddig nem reagált az ügyre, így nem biztos, hogy valóban bekövetkezett az a bizonyos szivárgás.

A Rockstar Games szivárgásának költsége kb. 5 millió dollár (tehát közel 2 milliárd forint) volt, és több mint kilencven videó jutott ki az akkor még erősen félkész Grand Theft Auto VI-ból, amiből több mint egy órányi felvétel volt látható így. Ha a Nullbulge támadása nem kitaláció, akkor jobb, ha az elkövetők nem állnak egy ablak előtt sokáig, mert a Take-Two-hoz hasonlóan a Disney is nagyon rövid idő alatt szokta jogi útra terelni az ügyeit, így ki lehet nézni Miki egérékből, hogy elkapják a hackereket.

Úgy tűnik, hogy például a Slack lehet a gyenge láncszem a belső hálózatokban. Ha valahol gyenge a védelem, ott könnyebb behatolni. És ha már benn vannak a rendszerben az illetéktelen felhasználók, akkor gyorsan bekövetkezhet a baj. A Disney pedig maximum néma lesz, de a kulisszák mögött cselekedni fog…

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.