Megmutatjuk, hogyan telepítsd az Epic Games Launchert a Steam Deckre!

STEAM DECK HÍREK – Ha esetleg egy olyan játékkal játszanánk a Valve hordozható PC-jén, ami jelenleg nem érhető el a Steamen (például az Alan Wake 2 is ilyen), akkor meg lehet oldani, hogy a rivális PC-s bolt kínálatából is játshassunk!

 

Egy program, a Decky Loader lesz a legfontosabb az egészben. Ezzel a megoldással, az Epic Games Store applikációja folyamatosan frissített, és jól fog futni, köszönhetően a Moraroy néven futó GitHub-fejlesztőnek. A programnak a tesztmódját is aktiválni kell. Nézzük lépésről-lépésre, hogy miképp lehet működésre bírni.

Nyomjuk meg a Steam gombot, válasszuk a Főkapcsolót (Power), majd váltsunk az Asztalra (Desktop Mode). A Steam Deck kijelzőjén használhatjuk a billentyűzetet (klikkeljünk a szöveges dobozba, és nyomjuk le együttesen a Steam és az X gombot), vagy Bluetooth segítségével egy egeret és billentyűzetet is csatlakoztathatunk a készülékhez. A bal alsó sarokban klikkeljünk a Felfedezési boltra (Discovery Store), majd töltsük le a Google Chrome-ot, mert ez kell a NonSteamLauncher appjaihoz, hogy a Steam Deck játékra szánt módjában futtathassuk azokat. Nyissuk meg a GitHub Decky Loader oldalát, görgessünk le a letöltéshez, nyissuk meg a Dolphinban a letöltési mappát, majd futtassuk a Decky Loader telepítőjét. Az automatikus, javasolt telepítés (Recommended Installation) után az asztali kezdőlapon klikkeljünk a játékos módra visszaváltó ikonra.

A Decky Loaderben a tesztmódot aktiválni kell. Ehhez nyomjuk meg a QAM gombot a Steam Deck jobb tapipadja alatt, a gyors hozzáféréses menüben (Quick Access) az új Decky Loader plugin ikonra klikkeljünk, majd a menüben a beállításokra (a fogaskerekekre) bökjünk. A General menüpont alatt a Store Channelt állítsuk át Testingre. Zárjuk be a beállításokat, majd a Store ikonra klikkeljünk. A Testing Store alatt keressük meg a NonSteamLaunchert, telepítsük azt, és jöhet az Epic Games Store appjának hozzáadása a Steam Deck játékmódjának könyvtárához.

Nyomjuk meg a QAM gombot, nyissuk meg a Decky Loadert, nyissuk meg a NonSteamLaunchers plugint, kapcsoljuk be az Auto Scan Games (játékok automatikus keresése) funkciót, nyissuk meg a Game Launchers fület, majd kapcsoljuk be az Epic Games Store-t. Kapcsoljuk be a Separate Launcher Folders opciót, telepítsünk, és így az app ott lesz a nem Steames könyvtárban. Ugyanitt fogjuk megtalálni az Epic Games Store-ból származó játékainkat is. Nyomjuk meg a Steam gombot, nyissuk meg a könyvtárunkat, az R1 gombbal váltsunk a nem Steames könyvtárra, nyissuk meg az Epic Games Store appot, majd a Play gombra bökve elindíthatjuk azt, és a bejelentkezés után már minden menni fog.

Pár perc az egész!

Forrás: GameRant

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu