Nicolas Cage Longlegs című filmje rekordot döntött a kasszáknál az elsöprően pozitív kritikák után

MOZI HÍREK – A Longlegs remekül indított a mozikban, és felülmúlta a Neon korábbi előzetes bevételi rekordját. A film a Neon legnagyobb nyitóhete lehet, akár 20 millió dolláros bevételt is elérhet. Nicolas Cage átalakuló alakítása Longlegs szerepében a film népszerűségének hajtóereje.

 

A Longlegs valóban félelmetes film lett, és ennek köszönhetően remekül indított a mozikban, csütörtöki előzetes vetítéseken 3 millió dollárt hozva. A Variety jelentése szerint a filmet Osgood Perkins rendezte, aki apja, a horrorlegenda Anthony Perkins nyomdokain haladva új rekordot állított fel a Neon legmagasabb előzetes bevételével.

Úton van arra is, hogy a független forgalmazó Neon legnagyobb nyitóhete legyen, amelyet korábban az Immaculate című film tartott, amelyben Sydney Sweeney játszott, és amelyet 2024. március 22-én mutattak be. Az Immaculate kevesebb mint 1 millió dollárt keresett a csütörtöki előzetes vetítéseken, és 5,3 millió dollárt az első héten, de a kasszáknál elért rekordkezdés után a Longlegs nyitóheti előrejelzései akár 20 millió dollárra is rúghatnak.

Ezen a ponton számíthatunk arra, hogy a film túlteljesít más mozis bemutatókat, mint például az Apple Fly Me Moon című filmjét, amely kevesebb mint 1 millió dollárt hozott az előzetes vetítéseken, de a hét folyamán várhatóan eléri a 12 millió dollárt. A film kedvező kritikákat kapott a kritikusoktól és a közönségtől is, 88%-os értékelést elérve a Rotten Tomatoes oldalán.

Az erősen felkavaró horrorfilm Lee Harker, Maika Monroe által játszott, félig médium FBI ügynököt követi, aki egy sátáni sorozatgyilkost, Longlegs-et (Nicolas Cage) üldöz. Harker éles intuícióját használja az ügyek megoldásához és olyan nyomok felfedezéséhez, amelyeket más ügynökök nem képesek, de Longlegs brutalitása a saját múltjával szembeállítja, ami sokkal nehezebbé teszi a feladatot.

 

Nicolas Cage megmutatja sokoldalúságát a Longlegs-ben

 

Nicolas Cage számos horror szerepet játszott már, Edward Malustól a The Wicker Man-ben Red Millerig a Mandy-ben, de a színész mostanában új területekre merészkedett, különösen a Renfield és a Sympathy for the Devil című filmekkel. Azonban Cage szerepe a Longlegs-ben a fő hajtóereje a népszerűségének és valószínű sikerének.

A filmben Cage teljesen átalakul egy hátborzongató sorozatgyilkossá, akinek arca szinte felismerhetetlen, és hangja mérföldekkel megváltozik, szinte becsapva egy ismeretlen közönséget, hogy a színész nem játszotta a szerepet. Egy AP-vel készült interjú során a színész felszabadítónak írta le Longlegs alakítását. Íme, amit mondott,

„Mindig is úgy tartottam, hogy a horror, ha jól csinálják, igazán szürreális. Ez álomlogika. Jaj, apámat csatornáztam Drakulához, és anyámat Longlegshez. Mit mond ez a gyerekkoromról? Mindenki más ajándékokat készül bontani és hasonló dolgokat, én pedig ezt a nagyon sötét karaktert csinálom, és próbálom szeretettel átitatni.”

Forrás: Movieweb

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)