Elon Musk az X miatt olyan hatalmas bírságot kaphat az EU-tól, mint még soha senki!

TECH HÍREK – Elon Muskot potenciálisan történelmi bírsággal fenyegeti az Európai Unió a megtévesztő ellenőrzési gyakorlatok ösztönzése miatt.

 

 

Elon Musk komoly bajban van egy folyamatban lévő európai vizsgálat nyomán. Miután a Ubisoft vezérigazgatójának az Assassin’s Creed Shadows bejelentését követően a munkatársait ért gyűlöletbeszéd ellen kellett szót emelnie, az egyre „vadnyugatibb” viszonyok az X-en arra késztették az öreg kontinenst, hogy ismét fontolóra vegye, hogy egy történelmi bírság a legjobb módja Musk megállításának.

Mint arról a TechSpot portál egy friss publikációjában beszámol, az X komoly problémákkal küzd Európában a félretájékoztatás és a gyűlöletbeszéd miatt.

A platformon található illegális tartalmakkal kapcsolatos szempontokról nem is beszélve.

Emiatt az Európai Bizottság vizsgálatot indított annak kiderítésére, hogy a közösségi hálózat megsértette-e a digitális szolgáltatásokról szóló törvényt (DSA). Ez a szervezet egyik legszigorúbb szabályozása. Ennek eredményeképpen az X-et hivatalosan is megvádolták azzal, hogy nem tartja be az EU közösségi hálózatokra vonatkozó törvényét.

 

Elon Muskot az „ellenőrzött” profilok miatt is támadják

 

Az egyik fő kifogás a „kék pipa” ellenőrző rendszer. Utóbbi lehetővé teszi, hogy bárki „ellenőrzött profilt” kapjon, ha fizet. Ennek eredményeképpen bizonyítékok vannak arra, hogy a platform rosszindulatú szereplői visszaélnek az ellenőrzési rendszerrel, hogy becsapják a felhasználókat. Példaként az Eli Lilly gyógyszergyártó esetét hozzák fel. A cég részvényei 4%-kal estek, miután egy hamis publikáció jelent meg az X-en. Ez, valamint a hirdetések átláthatóságával kapcsolatos követelmények be nem tartása pedig arra késztette az EU-t, hogy foglalkozzon a platformmal.

Mintha ez nem lenne elég, az X jelenleg a kutatók számára korlátozza a nyilvános adataihoz való hozzáférést. Ez a DSA-irányelveknek való megfelelés alapvető követelménye. Ha tehát a vádak beigazolódnak, az X akár a globális éves forgalmának 6%-át kitevő bírsággal is számolhat. Korábban, 2023 szeptemberében Európa már azonosította az X-et, mint a közösségi platformot, amelyen a legnagyobb arányban jelentek meg dezinformációk a hálózatokon. Néhány hónappal később ennek a vádnak a következményeit is elszenvedheti, újabb tetemes bírság formájában…

Forrás: TechSpot

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu