George Lucas hagyatékát a Disney semmibe veszi: egy Jedi volt, nincs!

MOZI HÍREK – Rengeteg Star Wars-karakter van, akiről nem sokat tudunk, de mégis fel tudják kelteni az elhivatott rajongók érdeklődését; pont az egyikük az, amit az Egérbirodalom eltörölt a Föld felszínéről!

 

A Star Wars I. – Baljós árnyakban szerepelt, és a Jedi-tanács tagja volt Yaddle Jedi-mester, akit alig láthattunk az előzményfilmben, de a Disney Pluson látható animációs sorozatban, a Star Wars: Históriákban eldőlt a sorsa. De a Baljós árnyakban volt egy másik Jedi-mester, akit rövid ideig láthattuk. Yarael Poofról van szó, aki azért később a Star Wars Legends képregényekben felbukkant.

Yarael Poof egy fejjel lefelé fordított, zsinóros mumusra hasonlított, de a kinézete ellenére néhány Star Wars-rajongó továbbra is kedveli, így kultikus rajongótábora lett. Viszont miután a Disney megkaparintotta magának a Star Wars-licenszet (amivel aztán George Lucas, a franchise alkotójának érintettsége is alaposan csökkent), a karakter teljes egészében eltűnt! A CBR szerint azért törölte a Disney Yarael Poofot, mert hasonlított a Star Wars: Episode II – A klónok támadása című filmben szereplő kaminoi fajra. Ennyire egyszerű az indoklás a múlt eltörlése mögött! Bár lehetne logikusnak is mondani a magyarázatot, ez túlzottan egyszerűnek hangizk, és ennél azért jobban is megerőltethették volna magukat.

Nem sok esély van arra, hogy Yarael Poof Jedi-mester egyáltalán még visszatér-e valamilyen formában, de sosem lehet tudni, hogy mi történik a jövőben. Yaddle is kapott egy háttérsztorit, így ki tudja, hogy a Star Wars: Históriák során ő is kaphat talán egy epizódot. Ez nem rajtunk múlik, hanem a Disney-n. A cégről a minap írtuk, hogy hatalmas szivárgás áldozata lehetett, mert több mint 1 terabájtnyi adat juthatott illetéktelen kezekbe.

A Star Wars legújabb élőszereplős produkciója Az akolitus. Ennek új epizódjai hetente bukkannak fel a Disney Pluson. Holnap, azaz július 16-án érkezik az utolsó, nyolcadik rész a streamelő szolgáltatásra, szóval nem valami hosszú a sorozat.

Forrás: GamingBible, CBR

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.