Yakuza-sorozat: így néz Takeuchi Ryoma, a Kiryu Kazuma karakterét alakító színész!

MOZI HÍREK – Az Amazon bátor feladatra vállalkozott: a korábban Yakuza néven futó SEGA IP-ből élő szereplős adaptációt fog csinálni!

 

A Like a Dragon: Yakuza Series rendezője Take Masaharu (A meztelen rendező) lesz, és október 25-én debütál a Prime Videón. A sorozat részben a franchise első részének történetét követi majd, és főszereplője Kiryu Kazuma lesz, élete pedig 1995 és 2005 között lesz látható. Takeuchi focis hátterű, kifejezetten termetes színész, aki most először kap nemzetközi drámasorozatban főszerepet. A japán IGN-nek mondta el, miképp érez.

„Meglepődtem, hogy felajánlották ezt a szerepet. Ismertem a játéksorozatot, és az első játékot már játszottam a nagybátyám otthonában. Igazi kihívás egy már létező műből származó karaktert eljátszani, és nagyon alaposan megfontoltam, hogy alkalmas vagyok-e Kiryu megformálására, és hogy ez a szerep illik-e hozzám. Kezdettől fogva tudtam, hogy mindent bele kell adnom, különben nem jön össze. Ahelyett, hogy én lettem volna Kiryu, inkább a semmiből kellett megteremtenem őt – ekkor kezdtünk összekapcsolódni és eggyé válni.

Azt hiszem, mindannyian öntudatlanul azt hajszoljuk, ami hiányzik az életünkből, és mindannyian azt akarjuk, hogy szeressenek minket. Ezt szem előtt tartva gondoltam arra, hogy Kiryu mit kereshet Kamurochóban, miközben arra törekszik, hogy Dojima sárkányává váljon. Családot, szeretetet akar, és nem is tudja, hogy ez mennyire hajtja. Ő egy hős, aki becsületesen éli az életét, de harcol, ha kell, és néha hibázik. Nagyon tisztelem a rajongók érzéseit, de amikor eljátszom egy karaktert, a saját módomon kell kifejeznem őket, így nem tudok mások előítéleteire figyelni. Magamnak kutattam a játékokat, hogy azonosítsam Kiryu tulajdonságait, és a magam módján testesítsem meg őket. Természetesen remélem, hogy a rajongók elégedettek lesznek az én alakításommal, de nyugodtan mondhatom, hogy mindent megtettem, hogy eljátsszam Kiryut. Semmi értelme, hogy megpróbáljam felülmúlni az eredeti játékot; inkább tiszteletet akartam mutatni a játékok iránt, miközben művészként valami újat alkottam,” mondta Takeuchi.

Mit gondolt a forgatás helyszínéről és a rendezőről? „Ha több időnk lett volna az 1990-es és a 2005-ös időszak forgatása között, még tovább mentem volna, hogy mindegyik korszakban más fizikumot kapjak, de keményen dolgoztam abban az időben, ami rendelkezésünkre állt. Azokra a jelenetekre, ahol bőrt kellett mutatnom, az edzésemet az adott jelenethez igazítottam. Tudatában voltam annak a szenvedélynek és izgalomnak, ami csak a fiatalokban van meg. Ez az a fajta energia, amit csak a húszas éveid küszöbén kapsz. Melegebb érzelmeket akartam kihozni, amikor Kiryu fiatal, majd a 2005-ös résznél kivonni őket, hogy kontrasztot adjak. Amikor a történet 1995-ben kezdődik, Kiryu harcstílusa még mindig durva és nem túl hatékony, mert nem tanult formálisan harcművészetet, és csak az ösztöneit használja. Azt akartam ábrázolni, ahogy harcosként fejlődik, ahogy fokozatosan képes lesz legyőzni az ellenfeleit. Ezért a harcstílusa a két korszakban nagyon különböző. Nem hiszem, hogy bárki más képes lett volna ilyen sorozatot készíteni. Take képes volt bemutatni Kamurocho, egy élő lakosságú város hangulatát. Nagyon ügyelt arra, hogy a háttérszínészeket egy csomó meghallgatáson keresztül Kamurocho lakóinak szerepére válassza, így egyszerűen beléphettünk az általa életre keltett világba. Ez luxus volt.”

Arra is kitért, hogy a két korszak ábrázolásában mekkora eltérések lesznek, és hogy mennyire lesz japán íze a sorozatnak: „Kamurocho 1995-ben egy élénk, meleg, pezsgő, energiával teli hely. A díszlet annyira részletes volt, minden egyes járókelőtől kezdve az utcák minden sarkáig, hogy úgy éreztem, mintha visszautaztam volna az időben. Egyáltalán nem éreztem díszletnek. Igen, van némi CG-s javítás, de szerintem az emberek keltették igazán életre. Ezt nem lehet meghamisítani. Másrészt, miután Kiryu elhagyja a börtönt, és 2005-ben visszatér Kamurochóba, a törvények különböző változásokon mentek keresztül, és a légkör hidegebb mint 1995-ben, amikor Kiryu elment. Míg az 1995-ös Kamurochóban a meleg színek, például a narancssárga, addig a 2005-ösben a hűvösebb szürkék és kékek uralkodnak. Ez tükrözi Kiryu magányosságát, aki úgy érzi, hogy nincs összhangban a körülötte lévő emberekkel.

A sorozat olyan elemeket tartalmaz, amelyek talán egyedülállóan japánok, és Kiryu egy nagyon japán karakter. A sorozatnak is van egy sajátos íze, ami eltérhet más sikeres játékadaptációktól, így kíváncsian várom, hogy milyen lesz a fogadtatása. A sorozat Kamurocho alvilágában játszódik, és a jakuzákról szóló történeteket tartalmaz, de ugyanakkor vibráló is. Sötét, de ugyanakkor világos is. Történetét a remény vezérli, és bár erősen ábrázolja az erőszakot, kérdéseket tesz fel a család, a szülőség, a szerelem és így tovább értelméről. Ezek olyan egyetemes témák, amelyekkel bárki azonosulni tud. Azt hiszem, ez a vonzereje az eredeti játékoknak: lehetetlen túlságosan eltérni az eredeti történettől. A SEGA azt mondta nekem, hogy a sorozat hű a játékokhoz, és hogy az én alakításom hű Kiryuhoz!”, mondta Takeuchi.

Reméljük, hogy kiváló lesz! Mindenesetre a színész kissé kisfiús arcú!

Forrás: IGN

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.