A Longlegs rendezője felfedte Nicolas Cage karaktere nevének meghökkentő titkát!

MOZI HÍREK – Osgood Perkins, a Longlegs rendezője végre elárulta a film rejtélyes címének valódi jelentését. A Nicolas Cage és Maika Monroe főszereplésével készült film talán az év legjobban várt horrorfilmje, és már most megdöntötte a Neon kasszasiker rekordját, 22,6 millió dolláros hazai bevétellel debütálva.

 

A film Lee Harker FBI-ügynököt (Maika Monroe) követi, aki fél-pszichikus intuícióját használva üldözi a hírhedt sátánista sorozatgyilkost, Longlegs-et (Nicolas Cage). Ahogy egyre közelebb kerül a gyilkos elfogásához, rájön, hogy a gyilkos már gyerekkora óta hatással volt rá.

Nicolas Cage egyik legemlékezetesebb szerepe lett Longlegs, de a rajongók értetlenül álltak az előtt, hogyan találta ki a rendező, Oz Perkins, ezt a különös nevet. A Colliderrel folytatott interjúban a rendező elmagyarázta a cím mögötti inspirációt. Elmondta:

„Nem tudom, van-e jelentése vagy sem. Nincs jelentése. Szeretem a szavakat, és ez egy jó szó. Jól hangzik. Kicsit félelmetes, de egyben szórakoztató is. Tisztának hangzik. Számomra a ’70-es éveket idézi. Olyan, mintha Robert Plant egy Zeppelin-dalban énekelte volna. Van benne egy régi pin-up minőség. Egy bizonyos korszakot idéz, és van benne egyfajta ügyetlen feszengés, ami a karakterre is jellemző. Nem tudom, csak jól hangzik.”

A rendező vonzalma a furcsa nevekhez végül tökéletesen illeszkedik Nicolas Cage karakteréhez, aki még ügyetlen viselkedése ellenére is félelmetes tud lenni. A nézőkre van bízva, hogy saját maguk alkossanak történetet arról, miért olyan zavarba ejtő a Longlegs név egy horror karakter és film számára.

 

A Longlegs nagy sikert aratott a pénztáraknál

 

A film növekvő népszerűsége óta nem meglepő, hogy megdöntötte a rekordot a csütörtöki előzetesekben. Az okkult horror thriller becslések szerint 22,6 millió dollárt keresett 2510 moziban a három napos premier óta 2024. július 12-én. Ezzel szemben az olyan várva várt filmek, mint a Fly Me to the Moon, 10 millió dollárnál megrekedtek, és nehezen tudnak előrelépni, annak ellenére, hogy pozitív kritikákat kaptak.

Már régóta nem marketingeltek filmet úgy, ahogy a Neon tette a Longlegs esetében. A legnagyobb sztárját titokban tartva, csak a történet apró részleteit mutatva és biztosítva, hogy mindenki beszéljen róla a bemutató előtt, a film minden várakozást felülmúlt az első hétvégén. Bár a közönség nem fogadta olyan jól, mint a kritikusok, a film képes volt a nézőket egész végig feszültségben tartani a nyugtalanító légkörével.

Forrás: MovieWeb

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu