Az eddigi legösszetettebb csapattársaink lesznek a Dragon Age: The Veilguardban!

A BioWare szerint az előző Dragon Age-epizódokhoz képest sokkal komplexebb, teljesen kidolgozott bajtársaink lesznek a régóta várt új részben.

 

A Game Informer új interjút publikált Corinne Busche-sal, a játék rendezőjével, aki azt mondja, hogy a BioWare a karakterekkel kapcsolatban eddig nem látott szintre emeli a tétet. Mivel a Baldur’s Gate, a Neverwinter Nights, a Star Wars: Knights of the Old Republic és a Mass Effect kapcsán a stúdiónak már eddig is remek eredményei voltak, ehhez képest kifejezetten bátor ilyen kijelentést tenni!

„Bonyolultak, bonyolult problémáik vannak, és ez az érdekes. Bármennyire is imádom a társakat és az utazásokat, amiket velük együtt tettem meg a korábbi Dragon Age-ekben. Korábban úgy éreztem, hogy a társak velem, a főszereplővel kalandoznak, legyen szó Ferelden hőséről,  Hawke-ról, vagy akármiről. De a Dragon Age: The Veilguardban a társak sok szempontból annyira kiteljesedtek, hogy olyan érzés, mintha velük együtt mennék egy utazásra. Felfedezem, hogyan gondolkodnak és éreznek; segítek nekik átvészelni a problémáikat. Végigdolgozzuk az egyedi karakterük ívét. Úgy érzem őket, mintha a kedves barátaim lennének, és teljesen imádom őket.

Tényleg eljutottunk egy olyan helyre, ahol a legmagasabb csúcspontok is lehetnek, és ez lehet színes, lehet optimista, de lehetnek a legmélyebb mélypontok is, ahol a helyzet komor, fájdalmas és sötét lesz. De mindezek között ott van az optimizmus. És ez egy csodálatos vonalat teremt a játékban. […] Ezúttal a bázisunkban, a játékos központban, a világítótoronyban minden társunknak saját szobája van. És azt szeretem benne, hogy ez tükrözi azt, hogy kik is ők valójában. Minél több időt töltesz velük, ahogy a játék fejlődik, ahogy végigmész az ívükön, a szobájuk és a személyiségük fejlődik és virágzik, és egyre teljesebbé válik, ahogy jobban bíznak benned, és ahogy jobban megérted őket. […]

A társak romantikusan is fejlődnek, és nem csak a főszereplővel, Rookkal, hanem egymással is. Vannak olyan pillanatok a játékban, amikor két társunk egymásba szeretett, és elég nehéz döntéseket kellett hoznom a küldetésünkkel kapcsolatban. És ez teljesen összetörte a szívemet. Azt mondanám, ahogy kalandozol velük, ahogy visszatérsz a világítótoronyba és megismered őket (az összes döntés, beszélgetés és dolog, amit megtudsz róluk) olyan módon teszi őket kedvesebbé számodra, amit őszintén szólva még nem tapasztaltam korábban. És ez néha örömmel tölt el, néha pedig megszakad a szívem,” mondta Busche.

Legalább hét bajtársunk lesz. Bellara Lutara, Davrin, Emmrich Volkarin, Lace Harding, Lucanis Dellamorte, Neve Gallus, illetve Taash. Mindegyikkel lehet romantikus kapcsolatunk fajtól és nemtől függetlenül. A Dragon Age: The Veilguard valamikor ősszel jön PlayStation 5-re, Xbox Series-re, illetve PC-re.

Forrás: WCCFTech, Game Informer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)