Egy újabb nagy nevet temethetünk? Elkaszálta az Electronic Arts a The Sims 5-öt?!

A Project Rene néven futó The Sims 5 egy forrás alapján törlés áldozata lett, ami felettébb jellemzi az Electronic Artsot, mert a kiadó az utóbbi évtizedek során rengeteg stúdiót és IP-t dobott a szemétbe!

 

Egy Behind the Sims műsor során, még 2022-ben leplezték le a Project Rene-t. A közönség ekkor azt hallotta, hogy ez lesz a franchise következő része, azaz ez lesz a The Sims 5. Mióta a még mindig bővülő The Sims 4 megjelent (a legújabb kiegészítő, a Lovestruck július 25-én érkezik…), a játékosok sokszor mondták, hogy milyen hiányzó funkciókat kellene visszahozni. A Maxisnek voltak tervei: a The Sims 5 nyílt világot kapott volna, és a játékmenet alapján úgy tűnt, hogy a stúdió jó úton jár…

Viszont most azt hallani a Redditen, hogy a The Sims 5-nek vége! A fejlesztők, akik eddig rajta dolgoztak, helyette a The Sims 4-re koncentrálnak, így az ötödik rész fontosabb emberei valószínűleg távoztak. A Project Rene senior játéktervezője a The Sims 4-re váltott, a vezető karakterművész pedig kilépett az Electronic Artstól. A LinkedInjükön készített screenshot alapján a The Sims 5-öt törölt projektnek jelölték meg. Ez viszont jelenleg csak spekuláció, így amíg az Electronic Arts nem beszél hivatalosan róla, addig nem hivatalos, hogy mi a játék körüli szituáció.

A The Sims 4 2014 szeptemberében jelent meg PC-re, majd 2015 februárjában Macre, végül 2017 novemberében PlayStation 4-re és Xbox One-ra is megjelent. Tehát ha csak a PC-s megjelenési dátumot nézzük, nemsokára TÍZ éves lesz! Eléggé szomorú lesz, ha az Electronic Arts végül visszatereli a fejlesztőket erre az epizódra a Project Rene helyett. Valószínűleg nem volt benne elég monetizációs lehetőség, hiszen Andrew Wilsonék ezt tekintik elsődlegesnek…

Viszont tényleg csak annyit tudunk venni, hogy kivárjuk, amíg mond-e valamit az Electronic Arts. Addig ez csak egy pletyka.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.